Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yıllık bazda %5,6 geriledi. İmalat sanayi sektörü endeksinde de %1,3’lük düşüş kaydedildi. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü yıllık bazda %5,8 artış göstererek pozitif ayrıştı.
Aylık verilere bakıldığında da benzer bir tablo görüldü. Mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü bir önceki aya göre %1,6 azalırken, imalat sanayi sektörü %1,1 düşüş gösterdi. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü ise aylık bazda %3,9 artış kaydetti.
Ekonomistler, sanayi üretimindeki gerilemede iç talepteki yavaşlama ve imalat sanayindeki maliyet baskılarının etkili olduğuna dikkat çekiyor. Özellikle üretim cephesindeki zayıf görünümün, yılın ikinci çeyreğine ilişkin büyüme beklentileri açısından yakından izleneceği belirtiliyor.
Haber Merkezi

