Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖZKÖK’DEN İSTİHDAMA DESTEK

aksaray sosyal güvenlik İl

aksaray sosyal güvenlik İl müdürü bilal akgün ile aksarayÇalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuş aksaray ticaret borsası başkanı hamitÖzkök’ü ziyaret etti.

aksaray sosyal güvenlik kurumu il müdürü bilal akgün ileaksaray Çalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuş aksaray ticaret borsasınıziyaret etti. İl müdürleri ziyaret esnasında aksaray ticaret borsası başkanıhamit Özkök’e kurumlarla ilgili önemli bilgiler verirken İşsizlikle mücadelebaşta olmak üzere sgk yapılandırmasına kadar bir çok konu masaya yatırıldı.

ziyaret esnasında ilk sözü alan sosyal güvenlik kurumu ilmüdürü bilal akgün yaptığı açıklamada; “yeniden yapılandırılan genel sağlıksigortası (gss) ve sosyal güvenlik kurumu (sgk) prim borçları için yapılandırmasüresi uzatıldı. aksaray sosyal güvenlik kurumu İl müdürü bilal akgün, 7143sayılı kanuna göre sgk’ya olan prim borçlarını yapılandırmak için müracaatettiği halde peşin ödeme veya borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen ve bunedenle yapılandırmaları bozulanlara, 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halindeyapılandırma haklarının devam edeceğini duyurdu.

sgk İl müdürü bilal akgün, borçların yapılandırılmasıylakanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine yİ-Üfe’ye göregüncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebileceğinihatırlattı. İl müdürü bilal akgün, yapılandırmanın bozulmasına sebep olansüresinde ödenmemiş taksit ve peşin ödeme tutarlarının geç ödeme zammı ilebirlikte 28 Şubat’a kadar ödenebileceğini açıkladı.

sağlık hizmetlerinden faydalanabilecekler

bağ-kur’lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarakveya yapılandırmalarını devam ettirerek sağlık hizmetlerinden yararlanmayabaşlayabileceklerini anlatan sgk İl müdürü bilal akgün, hem bağ-kur’lu hem degenel sağlık sigortalarının yapılandırma kapsamına giren borçları dışında 60günü geçmeyen prim borçlarının da bulunmaması kaydıyla bu tarihe kadar daborcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini kaydetti.

“gss prim borçları da Şubat sonuna kadar Ödenebilecek”

sgk İl müdürü bilal akgün ayrıca 2018/aralık ve 2019/ocakaylarında ödenecek taksitler ile 31 aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekengss prim borçlarının da gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammıuygulanmaksızın Şubat sonuna kadar ödenebileceğini kaydetti.

“borcu yoktur belgesi alan, İstihdam teşviklerindenfaydalanabilecek”

yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icratakibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten sgk İl müdürü akgün, şudeğerlendirmede bulundu; “yapılandırma haklarını devam ettiren işverenlerimiz,‘borcu yoktur’ belgesi alabilecekler, istihdam teşviklerindenyararlanabilecekler” dedi.

aksaray Çalışma ve İş kurumu müdürü mahmut akkuş ise aksarayÇalışma ve İş kurumu olarak kısa çalışma ödeneği, aktif işgücü programları,İŞkur teşvikleri ve bilhassa ikinci 100 günlük eylem planı içerisinde yer alançocuk işçiliği ile mücadele kapsamında bilgilendirmede bulundu.

ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren aksarayticaret borsası başkanı hamit Özkök ise yaptığı açıklamada; “biz gerek şahsiişlerimiz gerekse başında bulunduğumuz aksaray’ın en büyük stk’larından olanaksaray ticaret borsası olarak her zaman üreten ve istihdam sağlayanlara destekolduk ve olmaya da devam edeceğiz. geçtiğimiz yıllarda cumhurbaşkanımız receptayyip erdoğan’ın çağrısı ile başta aksaray İŞkur müdürlüğü ile bir çok projedeberaber hareket ederek istihdama katkı sağlamaya çalıştık. bu günden sonradaaynı gayret v çaba ile istihdam ve üretim için tüm projelerin içerisindeolacağız” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak'tan
Sıradaki Haber Başkan’dan müthiş hamle; Herkes evlensin diye salon fiyatını sudan ucuz yaptı!