Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OSB Müteşebbis Heyet Toplantısı

aksaray organize sanayi bölgesi müteşebbis heyettoplantısı vali ali mantı başkanlığında

aksaray organize sanayi bölgesi müteşebbis heyettoplantısı vali ali mantı başkanlığında valilik toplantı salonundagerçekleştirildi. 

toplantıya müteşebbis heyet başkan vekili ticaret vesanayi odası başkanı cüneyt göktaş, heyet üyeleri belediye başkanı evrendinçer, İl genel meclis başkanı mehmet tüzün, İl Özel İdaresi genel sekreteriramazan altundağ, belediye meclis Üyesi yakup kadri perek, yakup Ülger, ticaretve sanayi odası meclis Üyesi hasan hüseyin Ünver, yatırımcı Üyeler ramazanokutan, alparslan bayraktar, seyfettin karagöz, murat ulu, serdar Öngün, tameryalvaç osb müdürü ayhan ermiş katıldı.

toplantıda osb’nin son durumu hakkında müteşebbis heyetÜyelerine bilgi veren osb müdürü ayhan ermiş; mevcut ve tevsii 1, 2 ve 3 ile osbgenel alanının 1.298 hektar alana ulaştığını söyledi.

565 sanayi parseli bulunan osb’de 224 fabrikanın üretimegeçtiğini, sanayi parseli tahsisi yapılan yatırımcı sayısının ise 392 olduğunuifade eden ermiş bölgede istihdamın 12.500 olarak gerçekleştiğini yapımı devameden 26 fabrikanın tamamlanması ile bu sayının artacağını söyledi.

denetim kurulu raporunun görüşüldüğü toplantıda heyetüyelerinin görüşlerini alan vali ali mantı, aksaray osb’ye daha çokyatırımcının gelmesi ve istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaları hepbirlikte sürdürdüklerini belirtti.  müteşebbisheyet toplanıtısı gündeminde yer alan aksaray osb 3. genişleme alanındakibulvar ve sokaklara şehit isimlerinin verilmesi konusunda ortak görüşbelirtilerek, belirlenecek bulvar ve sokaklara aksaraylı şehitlerin isimlerininverilmesi kararlaştırıldı. yatırımcılardan gelen taleplerinde değerlendirildiğitoplantıda 3. genişleme alanından yer alan firmaların parsel tahsisi ödemebedelinin süresi  24 aydan 36 aya  çıkarılması alınan kararlar arasında yeraldı.

haber merkezi 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı Mart ayına ilişkin Hizmet
Sıradaki Haber Türkiye’de hizmet sektöründe yıllık artış %3,2’ye ulaştı