Aksaray’ın Sultanhanı ilçesine bağlı Yeşiltömek köyünde düzenlenen program, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Sultanhanı İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Cuma gecesi manevi bir atmosferde ihya edildi.
Program, İlçe Müftüsü Selman Çiloğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti, zikir ve tövbe-i istiğfarı ile başladı. Ardından yapılan sohbetin ardından yatsı namazı cemaatle birlikte eda edildi. Katılımcılar, birlik ve beraberlik içerisinde anlamlı bir gece yaşadı.
Namaz sonrası köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelinerek kurban ibadetine yönelik bilgilendirme programı gerçekleştirildi. İlçe vaizi, kurbanın fazileti ve fıkhî hükümleri hakkında detaylı bilgiler vererek vatandaşların sorularını yanıtladı.
Programda ayrıca Yeşiltömek Camii İmam Hatibi Hasan Hüseyin Altan, kurban faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altan, kurban organizasyonlarında ekip çalışmasının önemine dikkat çekerek, ihtiyaç sahiplerine ulaşmada koordinasyonun gerekliliğini vurguladı.
Etkinlik sonunda, programa yoğun ilgi gösteren köy halkına ve Muhtar Çapan Ergin başta olmak üzere katkı sunanlara teşekkür edildi. Program, birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.
Fatma Altınok

