kyk yurtlarına ve diğer yurtlara öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin devam etmesi, kiralık ev bulamama gibi nedenlerden dolayı kalacak yeri olmayan üniversite öğrencilerine, aksaray belediyesi el uzattı. Öğrenciler belediye aracılığı ile kamu misafirhanelerinde ve otellerde misafir edilecek.
aksaray Üniversitesini kazanıp kayıt yaptıranöğrencilerin, gençlik ve spor bakanlığına bağlı kyk yurtlarına yerleştirmeleriyapılıncaya veya barınma ihtiyacını karşılayana kadar, belediye tarafındankiralanan kamu misafirhanelerinde ve otellerde misafir edilecek.
aksaray belediyesi yetkilileri barınma ihtiyacı olanöğrencilerin belediyeye ait 444 55 68 çağrı merkezi numarasından ve 0552 888 6868 numaralı whatsapp hattından iletişim kurarak durumlarını bildirmeleri gerektiğiniifade ettiler. barınma ihtiyacını bildiren öğrencilerin ücretsiz olarakotellere yönlendirileceklerinin bilgisini paylaştılar.
belediye başkanı dr. evren dinçer, aksaray’a gelen hiçbiröğrencinin barınma sorunu yaşamaması adına başlattığı uygulama aksarayÜniversitesi öğrencileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
başkan dinçer öğrencilerin barınma ihtiyacınınkarşılanmasına yönelik başlattığı çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada şuaçıklamalarda bulundu; ‘’aksaray’a gelen her vatandaş gibi eğitim amaçlı gelengençlerimizde bizlerin misafiridir. belediyemizin çağrı merkezlerinden bizlereulaşarak barınma ihtiyaçlarını bildirmeleri durumun da kendilerini kamumisafirhanelerimizde ve otellerde misafir edeceğiz. hiçbir gencimiz aksaray’dabarınma problemi yaşamayacak.’’ İfadelerini kullandı.
haber bülteni

