Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim sistemi köklü bir değişime uğruyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda masaya yatırıldı. Komisyonda sunum gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl itibarıyla eğitimde hayata geçirilen değişikliklere dikkat çekerek eğitim sisteminin yeniden yapılandırıldığını bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi masaya yatırıldı.

Komisyon çalışmalarına katılım gösteren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sistemine ilişkin sunum yaptı.

EĞİTİM SİSTEMİNİ YAPILANDIRIYORUZ
Tekin, eğitim sisteminin dönüşümünden bahsederek, “Cumhuriyet’in 100. yılında daha müreffeh bir Türkiye’nin şafağında eğitim sistemimizi, kendini tanımanın ve iyi insan olmanın şartlarını içeren bir özgürleşme süreci olarak yapılandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kendi medeniyet değerleri çerçevesinde dünyayı kavrayan güçlü bireylerin kültür, sanat ve teknoloji odaklı gelişimlerine dayanan yeni bir sistematik oluşturma çabasında bulunduklarını ifade eden Bakan Tekin, “Meydana gelen değişim ve gelişmeler, bireyin ve toplumun ihtiyaç ve beklentileri ile bu değişimlerin yaşandığı alanları sürekli takip ediyor ve gerekli çalışmaları hızlıca ders çizelgeleri ve öğretim programlarına yansıtıyoruz.” dedi.

OKULLAŞMA ORANI ARTIYOR

Okullaşma oranı hakkında da değerlendirmede bulunan Tekin, Okul öncesi eğitim 5 yaş grubunda okullaşma oranı 2022-2023 eğitim öğretim yılında ise net yüzde 84,95’e yükseldiğini belirterek temel eğitimde ise oranın yüzde 95,29’e çıktığını kaydetti.

Tekin, “Ortaöğretimde okullaşma oranı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında ise net net 91,70’e yükselmiştir.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi