Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Koridorda bulunan para dolu poşetin sahibi bakın kim çıktı!

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi hükümet konağında para dolu poşeti 81 yaşındaki sahibine teslim etti.

Aksaray’ın Gülağaç ilçesi hükümet

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde örnek bir olay yaşandı. Hükümet Konağı’nda Kurban Bayramı sonrasında mesaiye başlayan Tapu Müdür Vekili Abdullah Azılıoğlu, sabah saatlerinde koridorda yerde bulduğu poşet içerisindeki parayı fark etti. Duyarlı davranış gösteren Azılıoğlu, poşeti hemen yetkililere teslim ederek sahibinin bulunması için gerekli süreci başlattı.

Emniyet güçlerinin yaptığı inceleme sonucu poşetin içerisindeki kimlik ve nakit paranın, ilçede yaşayan 81 yaşındaki S.Kar’a ait olduğu belirlendi. Ardından S.Kar, Tapu Müdürlüğü’ne davet edilerek kimlik ve parasını tutanak karşılığında teslim aldı.

Kaybettiği eşyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan S.Kar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Kurban Bayramı sonrasında tapu işlemleri için kızımla hükümet konağına gitmiştik. Evrak telaşıyla maaşımı ve kimliğimi düşürmüşüm. Bulunduğunu öğrenince çok sevindim. Polislerimize ve Tapu Müdürümüz Abdullah Bey’e minnettarım. Emekliyim, helal paramın bulunacağına inanıyordum; çünkü helal para.”

Konuyla ilgili konuşan Tapu Müdür Vekili Abdullah Azılıoğlu ise, “Vatandaşımızın parasını ve kimliğini teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu hepimizin insanlık görevidir. Özellikle bayram ve resmi işlemler dönemlerinde vatandaşlarımızın eşyalarına daha fazla dikkat etmeleri önemli.” dedi.

Gülağaç Hükümet Konağı’nda görev yapan çalışma arkadaşları ve ilçe halkı, Tapu Müdürü Abdullah Azılıoğlu’nun bu örnek davranışını takdirle karşıladı. Dürüst ve duyarlı tutumuyla takdir toplayan Azılıoğlu, kamu görevinde sergilediği hassasiyetle dikkat çekti.

Hakan Hidayet Deniz