Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KYK yurt sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığına

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Öğrenciler, başvuru sonuçlarını “https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama” adresinden sonuçları öğrenebilecek. YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihler arasında yurt kayıtlarını gerçekleştirebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları ülke genelinde 81 il, 260 ilçe ve KKTC’de dahil olmak üzere 822 yurt ve toplam 950 bin yatak kapasitesi ile hizmet veren KYK yurtlarının başvuru sonuçları açıklandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak tarafından KYK yurt başvuru sonuçları duyurusu yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Bak, “Sevgili gençler, yurt yerleştirme sonuçlarınız açıklandı! Bu yıl, tarihimizin en yüksek başvuru talebini almamıza rağmen,  yüzde 87’lik ilk yerleştirme oranıyla yeni bir rekora imza attık! Ailemize, yuvanıza hoş geldiniz” dedi.

YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde arasında https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler kazandıkları yurda giderek bizzat kayıt yaptırabilecek.

Haber: Fatma Altınok