Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ağustos Gerçe

MHP kongresinin ardından aklımda kalanlar

Bilal BÖLÜKBAŞ YAZIYOR……

MHP kongresinin ardından aklımda kalanlar

MHP’nin Merkez ilçe kongresini takip ettim.

MHP’nin o hareketli, rekabetçi kongrelerinden birisinin olmayacağını biliyordum.

Aynen beklediğim gibi oldu. Diğer ilçelerde, Ağaçören’de, Sarıyahşi’de, Gülağaç’ta, Eskil’de, Ortaköy’de, Sultanhanı’nda, Güzelyurt’ta olduğu gibi tek liste ile kurallara uygun şekilde kongreler yapıldı.

Kongrelerle ilçe başkanları bir kısım kongrelerde değişirken, yoluna devam eden ilçe başkanları da oldu.

Milletvekili Ramazan Kaşlı, tüm kongreleri yönetti. Her hangi bir boşluğa fırsat vermeden, MHP kadrolarının görevlerinde yer almasını sağladı.

Merkez ilçe kongresine geldiğimizde, Kongrenin divan başkanlığını Milletvekili Ramazan Kaşlı yaparken İl Başkanı Mustafa Çölkesen, MHP’li Belediye başkanları Ağaçören’den Yaşar Bekleviç,  Helvadere’den Arif Bellikli, Eşmekaya’dan İsmail Hakkı Güneş, Bağlıkaya’dan Dursun Eser, Yenikent’ten İbrahim Dinç divan da yer aldılar.

Kongreye İl genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, Kadın kolları teşkilatları, Ülkü ocakları teşkilatları, Milletvekili adayları ve aday adayları, daha önce il başkanlığı yapan Rıfkı Karabatak, Partinin önemli isimlerinden Levent Bozkurt, 2019 Aksaray Belediye Başkan adayı Sefer Alkan kısacası partiye emek veren herkes orada idi.

Tertemiz kongre oldu diyebilirim.

Kongre de dikkatimi çeken konu ise Merkez İlçe Başkanlığına yeniden seçilen İrfan Çıtak oldu. Kaç yıldır Merkez ilçe başkanlığını tam olarak bilmiyorum ama ilk defa topluma hitap ederken dinledim.

Konuşma metnin kalitesi, ses tonu, hitabet şekli, salona hakimiyeti ve MHP düsturunu anlatan kelime ve duruşu konuşması ile salonda bulunan herkesi çok olumlu yönde etkiledi.

MHP ilçe başkanlığına yeniden seçilen İrfan Çıtak’ın konuşması devam ederken yanımda bulunan MHP kadın Kolları başkanı Nermin Fidan hanımefendiye dönerek, “Neden şimdiye kadar İrfan Başkan konuşmadı. Çok güzel anlatıyor” diyerek te tepkimi hemen gösterdim.

MHP’de Milletvekili Ramazan Kaşlı’yı dinlerken, Kaşlı, 2024 yerel seçimlerinde MHP’nin mevcut belediye başkanlıklarını koruyup yeni belediye başkanlıklarını almak için atılım içinde olacaklarını da anlattı.

Kaşlı bu cümleleri konuşurken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mayıs Başkanlık seçiminin ardından yeniden Cumhurbaşkanlığı görevine devam ettiği o büyük salonda yapılan toplantı da, tüm kameraların ona çevrildiği anda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi alkışlatması da aklıma geldi. O an, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumhur ittifakının seçimleri kazanırken, Bahçeli’ye duyduğu minnetin alkışı idi.

O sahneyi millet unutmadı.

Eğer yerel seçimlerde, MHP başarılı olursa, bilin ki, MHP’nin cumhur ittifakına verdiği destek ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi alkışlatması da etkili olacaktır. Bunu şimdiden söylemekte fayda var diyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER