Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

İGMG’NİN SOMUT ETKİSİ AB ÜLKELERİNE İNAT GURBETÇİLERİN TÜRKİYE’YE ARTAN YATIRIMLARI !

..

Gerçektende yaşamayan bilemez.

Fakatben her türlü taassuptan arınarak atmışlı yıllardan itibaren Batı Avrupa ülkelerine giden gurbetçilerimizibilen, anne ve babası ile amca, dayı halaları ve daha sonra ise amca, dayı, halaoğulları, kızları ile yeğenleri olmak üzere binlerce birinci derecedekiakrabasının yaşantısını bizzat yerinde gören olarak Avrupa Merkezli Milli GörüşTeşkilatının özellikle 1. neslin kurtarılması ,dini ve milli değerlerini unutarakasimile olmaması için yaptığı çalışmaları bildiğimden bu başlığı aslaabartmadım.

HERDARA DÜŞTÜĞÜMÜZDE GURBETÇİLERİMİZİ DAİMA YANIMIZDA GÖRDÜK!

Türkiye’nino zamanki hükümetleri tarafından oraya gönderilmeden önce kendilerinikoruyabilecekleri dini, milli ve ahlaki bilgilerin yanında adabı muaşeret diyetabir edilen beşeri ilişkiler hakkında da bilgiler verilmeyen.

Ozamanki sayıları azda olsa Endüstri Meslek Liselerinde gidecekleri ülkedeihtiyaç hissedilen iş kollarında kendilerini hızlandırılmış eğitimdeverilmemesi nedeniyle Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İtalya’dan gönderilenişçiler genel olarak kalifiye eleman olarak çalışırlarken bizim gurbetçilerimizise sırf işsizlik ordusunun azaltılması için trenlerle yük istifi edercesineoralara gönderildiler.

Birdegönderilenlerin genelinin kırsal kesimden gitmeleri ve tamamının taşı sıksasuyunu çıkartacak kadar genç olmaları kanlarının taşma döneminde olmalarıylaoraya vardıklarında ek serisi uzun favoriler, saçlar pala bıyıklarıyla oralarıngece hayatına alıştılar.

FakatTürkiye’nin ilk ve tek denk bütçesini hükümeti döneminde gerçekleştirenBaşbakan Profesör Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulan Milli GörüşTeşkilatıyla genel ekseri sinin kısa zamanda öz benliklerine dönmelerininsağlanmasıyla ,ardından ise Ülkü ocaklarının ve daha sonrada Diyanetin ve  diğer Sivil Toplum Kuruluşlarınınörgütlenmeleriyle gurbetçilerimizin asimile olmalarının önüne geçildi.

Oradakurulan dini ve milli teşkilatlarında etkisiyle öz benliklerini koruyangurbetçilerimiz ülkemizde meydana gelen doğal afetler ile Kıbrıs Barış harekatıbaşta olmak üzere her türlü milli meselemizde yanımızda oldular.

GURBETÇİLERAB ÜLKELERİNİN  DIŞLAMA TAVIRLARINARAĞMEN 15 TEMMUZ ALÇAK KALKIŞMASINDAN SONRADA ÜLKEMİZE ARTTIRDIKLARIYATIRIMLARIYLA YANIMIZDA OLDULAR !

Bukonuda yapılan ve nasip olursa yazının sonunda kaynağını vereceğim bilgide debelirtildiği gibi gurbetçilerimiz ordumuzun elbiselerini giyen Fetö/Pdy’sınınnihai hedefi ülkemizi işgal olan 15 Temmuz alçakça kalkışmasından sonradaülkemize yatırımlarını arttırarak desteklerini bir kez daha ortaya koydular.

Bukonuda bilgi veren Realty-TR Dünya Başkanı Fatih Elibol; 15 Temmuz darbegirişiminden sonra yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin Türkiye’dengayrimenkul edinme oranlarında ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Gayrimenkulfirması Realty-TR Dünyanın Başkanı Fatih Elibol,15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt dışında yaşayan gurbetçilerinülkelerine sahip çıktığını ifade ederek, “Yaşanan kalkışmanınardından Türkiye‘de gayrimenkul satın almakisteyen gurbetçi sayısı 600’ün üzerinde” diye konuştu.
“Yaşanan kalkışmanın ardından vatandaşlarımız yaşadıkları ülkede yatırımyapmak yerine öz kazançlarını ülkemizde gayrimenkul alarak değerlendirme yolunagitti.

Biranlamda ülkelerine sahip çıktıklarını gösterdi.

Ülkeekonomisine kendilerince katkıda bulundular.

15Temmuz’dan sonra geçen 7 aylık sürede Türkiye‘dengayrimenkul satın almak için harekete geçen müşteri sayımız 600’ün üzerinde.

Tabidolar ve euronun yüksek seyri de bir diğer neden.

Eskiden100 bin euroya alamayacağı evin euronun 4 Türk lirasının üzerine çıkmasıyla biranda alınabilir olması.

Böylecehem ülkesine yatırım yapmış oldu, hem de parası daha çok değerlendi.

Terstaraftan bakacak olursak 15 Temmuz’dan sonra Türklerin yurt dışından, özelliklede Avrupa ülkelerinden gayrimenkul satınalma talebi de arttı.

Yaklaşıkyüzde 40 artış yaşandığını söylemek mümkün.” dedi.

Dünyadurdukça yer yüzüne rızıklarını temin etmek için dağılan gurbetçilerimizleülkemiz arasındaki bağın devam etmesi için ilgili kamu kurumları ve ülkemizinMeslek Kuruluşlarıyla STK’lar tarafından gerekenin yapılmasına devam edilmesidileğiyle.

RabbimYar ve Yardımcımız Olsun.

(*)Bugünkü yazımızın konusu olan somut gerçeğihttps://www.haberler.com/gurbetciler-ulkelerine-sahip-cikti-9256159-haberi/ sitesinden aldım. Araştırmayıyapan ve yayınlayanların atalarının ruhlarının şad mekanlarının Cennet olmasıdileğiyle. Ali Genç.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER