Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

TÜRKİYE’Yİ 21 ŞUBATTA BATIRAN FİSCHER İSRAİL MERKEZ BANKASI BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Milletimizin bir günde sahip olduklarının yarısını kaybetmesine sebep olan Yamalı bohça DSP,ANAP ve MHP’den Oluşan Ana,Sol M hükümetinin milletimize hediyesi 21 Şubat 2001 krizine sebep olanlardan o zamanki İMF ayağındaki Aktörü     Kiriz bu ikiliden birinin önünü açarken diğerinin ise sonunu hazırladı.
Fischer krizden sonra önce Citibank’ın içinde bulunduğu Citigroup Inc’nin başkanlığına getirildi.
Bu bankanın sahibi Türkiye dâhil, 100’ü aşkın ülkede faaliyet gösteren, net aktif değerleri toplamı 1.05 trilyon Doları aşan Citigroup’un sahibi, Bilderberg toplantılarının organizatörü David Rockefeller’den başkası değildi.
Türkiyeyi batırmasından dolayı Fischer’in başarılı kariyerinin son halkasına 2005 Mayıs’ında İsrail Merkez Bankası Başkanlığına atanması eklendi.

21 Şubat 2001 krizinin bir diğer önemli aktörü Süleyman Gazi Erçel ise evrensel güçlerin kullanıp kenara attığı bir bürokrat olarak günah keçisi seçildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 18. merkez bankası başkanı olarak göreve başlayan Erçel, koalisyon hükümetleri döneminde bile koltuğunu korumayı başaran başarılı bir bankacı olarak başladığı kariyerini Türkbank ve Şubat krizi ile bitirir.
Kriz sonrasında görevinden istifa eden Erçel, dalgalı kura geçildiği dönemde ‘görevini kötüye kullandığı’ gerekçesiyle mahkemeye verildi.
Erçel “Merkez Bankası’nın döviz gişelerinden mesai saatleri dışında 124 milyon dolar satılmasını sağlamak ve Halk Bankası’ndaki 57 milyar 879 milyon liralık şahsi mevduatını 19 Şubat 2001 tarihinde 83 bin 952 dolara çevirmek suretiyle görevini kötüye kullanmak.” La suçlandı.

TBMM SİNDE SADECE MERKEZ BANKASI
BAŞKANI SUÇLU BULUNDU

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu raporunda bu konuya şu sözlerle dikkat çekilir: “Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, T. Halk Bankası Posta Caddesi Şubesi’nde bulunan kendi TL hesaplarını 19 Şubat 2001 tarihinde dolara çevirmiştir.
Bu hesaplardan birinin vadesi 9 gün önceden bozdurulmak suretiyle dolara çevrilmiş olması dikkat çekicidir.
Gazi Erçel’in kendi şahsi hesaplarının dolara çevrilme süreciyle ve bu işlemin gerçekleşmesiyle ilgili açıklamaları ise tatmin edici değildir.
Konunun bu yönüyle ilgili bulgulardan Gazi Erçel’in 19 Şubat tarihinde kendi şahsi hesaplarını dolara çevirirken resmi görevi dolayısıyla öğrenmiş olduğu dalgalı kura geçileceği bilgisiyle ve düşük kurdan döviz satın alarak kendisine menfaat sağlamak amacıyla hareket ettiği kanaatine ulaşılmıştır.” Denildi.
Türkiyenin genel bütçesi ile milletin cebinden yüzlerce milyar doların çıkması kurulan komisyon tarafından da tam olarak meydana çıkartılmamıs nedeniyle  günah keçisi seçilen o zamanki  Merkez bankası Başkanı Gazi Erçel’in akibeti ve  bu krizin geçiştirilen hesabının mutla sorulması ile igili yazımıda nasip olursa Pazartesi günü yayınlayacağım.
Gereği için takibi dileğiyle.
Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER