Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Genç

DÖVİZ ALANDA SATANDA İŞKENCEYİ PEŞİN KABUL EDERDİ!

24 Ocak 1980 Ekonomik kararları öncesi her şey devlet eliyle veya devletin izin verip paslaştığı özel kuruluşlar tarafından yapılıyordu. Bu nedenle o zaman döviz alım ve satımıda Devlet Bankalarının yanı sıra sayıları azda olsa var olan özel bankalar tarafından da yapılabiliyordu.
Şimdiki gibi döviz büfeleri kimsenin aklına dahi gelecek şey değildi!!!
Yinede her şeyin yasağı cezbedici olması nedeniyle bu işin karıda çok olduğundan bazı insanlar ağır riskine rağmen el altından döviz alıp, satarlardı.
Geneli Emniyet kuvvetlerini maaşa bağlayarak çalışan bu kişilerden bazen maaşa bağladıkları güvenlik amirinin tayininin çıkması, yerine gelenin verileni az bulması ve ya çeşitli sebeplerden dolayı verileni kabul etmemesiyle, yapılan yazılı şikâyetlerin sonunda döviz alıp satanlar nadirende olsa yakalanırlardı.
Bunlar yakalandığında mutlaka en yakın karakola apar topar vatan haini teröristler gibi götürülür.
Buradaki resmi kıyafetli, sivil kıyafetli veya maskeli polisler tarafından üstünde döviz bulunan, döviz alıp satan kişiler vatan hainliği ile suçlanarak onlara akla hayale gelmeyen işkenceler tabi tutulur, sabaha kadar falakaya yatırılır, ıslak zeminde dayaktan şişen ayaklarıyla yürütülerek veya dayakla bayıldıklarında üstlerine soğuk sular dökülerek işkence yapılırdı.
Bu işkenceden sonra ifadeleri alınıp imzalatılanlar Mersindeki Döviz mahkemesine çıkartılırlardı.
Merhum Özal Liberal ekonomiye geçerek ve mümkün olan kurallarını tamamen uygulayarak buna bağlı olarak devletçiliği tamamen terk ettiğinden bundan rantlanan bürokratlar ile siyasilerin boy hedefi haline geldi.
Gümrük duvarları ardına saklanarak korunan ve bununla da kolay para kazanmaya alışmış olan montajcılar gerçek sanayicilerin gelmesi veya yurt dışında kendilerinin ürettiği teknolojinin 25 ila 30 yıl ilerisinde olan teknolojiyle üretilen malların gelmesiyle ve kendilerinin tedavülden kalkmış olan mamullerinden daha ucuz bir fiyatada bu daha yeni ve mkaliteli malların satılmasıyla düştükleri sıkıntı nedeniyle ellerindeki gazeteler ve daha önce paslaştıkları bürokratlarla birlikte bu sisteme karşı cephe aldılar.
Merhum Özal ekonomide liberalleşmenin yanında Bürokraside de liberalleşmeyle birçok bürokratik engelide ortadan kaldırmasıyla kırtasiyeciliğide bitirme noktasına geldiğinden statükonun beslemelerinin de tepkisini çekti.
Ruhu şad olsun, Mekanı Cennet olsun, Mevlam Şefaatine nail etsin.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER