Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni transferler sahne aldı: Aksarayspor iyi oyunla kazandı!

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor, sahasında İskenderunspor’u konuk etti. Ev sahibi siyah beyazlı ekip, İskenderunspor’u Yasin Abdioğlu ve Fatih Somuncu’nun golleriyle 2-1 mağlup etti.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup 20. Hafta mücadelesinde Motolux 68 Aksaray Belediyespor ve İskenderunspor kozlarını, Aksaray Dağılgan Stadyumunda paylaştı. Aksarayspor’da yeni transferlerden Cengiz Ötkün ve Halil İbrahim Tuna ilk 11’de boy gösterirken, siyah beyazlıların iştahlı ve baskılı oyunu Aksaraylı futbolseverler tarafından beğeni topladı.

Maç Öncesinde Şehitler Anıldı

Maç öncesinde iki takım futbolcuları ve hakemler sahaya, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” yazılı pankartla çıkarken, seremonide şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Aksarayspor’dan Etkileyici Başlangıç

Hakemin maçın ilk düdüğünü çalmasıyla birlikte sahada iştahlı ve baskılı bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip, taraftarlarını mutlu etmeyi başardı. Göze güzel gelen oyunun ardından gelen gol ise Aksaraylı futbolseverlerin coşkusunu tavan yaptırdı. 4. Dakikada sol kanatta rakibine baskı yapan ve topu rakibinden söküp alan Hakan Özkan, ceza sahasına doğru topu sürdü ve ön direğe ortasını yaptı. İyi bir ön direk koşusuyla gelen ortaya bomboş yükselen Yasin Abdioğlu, yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından baskısını sürdüren ev sahibi ekip farkı ikiye çıkaracak golü bulamadı ancak baskılı oyun futbolseverler tarafından alkışlandı.

Bireysel Hata Maça Beraberliği Getirdi

İlk yarıda rakibine çok fazla atak şansı tanımayan siyah beyazlılar bireysel hata nedeniyle kalesinde golü gördü. Sağ kanattan yapılan ortada topu göğsüyle kalecisine göndermek isteyen Uğur Aygören topun şiddetini ayarlayamadı. Kısa düşen topta araya giren İskenderunspor’un forveti Ahmet Sivri, topu ağlara göndererek durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmazken takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle girdi.

İkinci Yarı Golle Başladı

Eşitlikle sona eren ilk yarının ardından taraftarının önünde üstünlük golünü arayan Motolux 68 Aksaray Belediyespor, aradığı golü 48. Dakikada buldu. Atamer Bilgin’in düşürülmesiyle İskenderunspor yarı sahasının ortalarında kazanılan serbest vuruşta topun başına kaptan Doğan Ateş geçti. Doğan’ın ortasına iyi yükselen Ercan Yazıcı’nın kafa vuruşunda top üst direkten geri geldi. İskenderunspor savunması topu uzaklaştırmaya çalışırken top, Fatih Somuncu’nun önünde kaldı. Fatih Somuncu topu kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Fatih’in golüyle ev sahibi ekip maçta tekrar üstünlüğü sağladı.

Aynı Atakta İki Direk

Motolux 68 Aksaray Belediyespor 80. dakikada sağ kanattan yeni transfer Cengiz Ötkün ile geldi. Cengiz Ötkün ceza sahasına iyi bir orta yollarken Yasin Abdioğlu’nun vuruşu direkten döndü. Dönen topu takip eden Osman Bayrak topa düşerken vurdu ve Osman’ın vuruşu da kale direğine takıldı.

Aksarayspor Düşme Hattından İyice Uzaklaştı

Maçın kalanında başka gol sesi çıkmazken kazanan taraf ev sahibi Motolux 68 Aksaray Belediyespor oldu. Sezonun ilk maçında da mağlup ettiği İskenderunspor’u 2-1 mağlup eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor puanını 23’e yükseltti. Aldığı galibiyetle 12.sıraya yükselen siyah beyazlılar, güçlü rakibini yenmenin, düşme hattından uzaklaşmanın ve iyi oyunun mutluluğunu yaşadı.

Haber: Hakan Hidayet Deniz