aksaray’da sporun ve sporcunun gelişimi için her alandabirçok sportif hizmetlere başarıyla imza atan aksaraybelediyesi, gençlerin ve çocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve sporkültürüne sahip bireyler olması için de çalışmalarını sürdürüyor.
aksaray belediyesi tarafından yaz döneminde futboldan-tenise, değerler eğitimine kadar birçok branştaeğitim verilen yaz sporokullarının açılışı törenle gerçekleştirildi.
nakkaş mahallesindeki aksaray belediye spor tesislerinde düzenlenenyaz spor okulu açılış törenine aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, aksaray gençlik ve spor hizmetleri İl müdürücüneyt alkan, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, ak parti kadın kolları üyeleri,yüzlerce sporcu çocuklar ve çok sayıda veli katıldı.
aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı, yaptığıkonuşmada aksaray belediyesi olarak insan odaklı hizmetlergerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda çocuklara yönelik birçok sportif eğitimfaaliyetleri gerçekleştirdiklerini, bunlardan birinin de yaz spor okullarıolduğunu ifade ederek, “futbol ve tenis başta olmak üzere bu yıl 530 çocuğumuzayaz spor okullarında eğitim veriyoruz. aksaray belediyesi, gençlerin veçocukların sporla yetişen, spor ahlakı ve spor kültürüne sahip bireyler olmasıiçin de çalışmalarını sürdürmektedir. burada emeği geçen değerli hocalarımıza,yaz spor okulunun yöneticilerine ve sevgili velilerimize çocuklarını bu yazspor okuluna kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yıllardadaha çok çocuğumuza daha çok etkinlikler düzenleyeceğimizi belirtiyor, tümsporcu çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.
konuşmanın ardından başkan yazgı ve beraberindekiler,sembolik olarak penaltı atışları yaptılar. başkan yazgı, çocuklar arasındaoynanacak futbol müsabakasının ilk vuruşunu yaparak karşılaşmayı başlattı.
daha sonra tenis eğitimi alan çocuklarla birlikte tenisoynadı.yaz spor okullarının açılış töreni başkan ve beraberindekilerinçocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.
haber merkezi

