dünya yamaç paraşütü federasyonuprogramı içerisinde yer alan paragliding world cup yamaç paraşütü dünya kupası,aksaray valiliği koordinasyonunda, aksaray belediyesi, türkiye hava sporlarıfederasyonu (thsf), türk hava kurumu (thk) işbirliğinde hasandağı’ndadüzenleniyor.
vali aykut pekmez beraberinde aksaraymilletvekili cengiz aydoğdu, ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy ve İljandarma komutanı albay fuat anık ile birlikte hasandağı’nda bulunan yamaçparaşütü atlama noktasını ziyaret ettiler.
paragliding world cup yamaç paraşütüdünya Şampiyonası için aksaray’a 30 ülkeden 130 yamaç paraşütü pilotu geldi.düzenlenen dünya şampiyonasının aksaray’da yapılıyor olmasının aksaray’ınhasandağı’nın hava sporları için önemli bir merkez olduğunu gösterdiğinivurgulayan vali pekmez, 2004 yıllından itibaren aksaray da başlayan yamaç paraşütüyarışmaları bu yıl dünya şampiyonası olarak daha kapsamlı daha profesyonel halegeldiğini belirterek “bu yarışma için katkıda bulunan kişi ve kurumlarateşekkür ediyorum. yarışmaya katılan bütün sporculara başarılar diliyorum.”dedi.
haber merkezi

