Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAMAÇ PARAŞÜTÜ DENİLİNCE AKLA AKSARAY GELECEK

2018 yamaç paraşütü dünya

2018 yamaç paraşütü dünya kupası aksaray’da düzenlenenorganizasyonla, 30 ülkeden yaklaşık 130 sporcunun katılımı ile başladı. yarışmalar 8 eylül’de başlayıp 15 eylül”de sona erecek.

2018 yamaç paraşütü dünya kupasının resmi açılışıcumartesi günü saat 19:30’da 15 temmuz milli İrade meydanında saygı duruşu,istiklal marşı ve ardından aksaray yamaç paraşütü Şampiyonası tanıtım filmininİzlenmesi ile gerçekleştirildi.

resmi açılış programına aksaray valisi aykut pekmez,aksaray milletvekili cengiz aydoğdu, aksaray milletvekili ramazan kaşlı,aksaray milletvekili ayhan erel, aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı,aksaray ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, mhp İl başkanı mustafa Çölkesen,ak parti merkez ilçe başkanı hamza aktürk, aksaray İl kültür ve turizm müdürü mustafadoğan, çok sayıda protokol mensubu, stk il başkanları ve sporcular katıldı.

aksaray İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan yapmışolduğu açıklamada; “2018 dünya yamaç paraşütü şampiyonası ilimiz aksaray’dagerçekleştiriliyor. bu şampiyona ’ya dünya genelinde 200 sporcu katılıyor. böylegüzel bir organizasyonu düzenlemekten dolayı gururluyuz. Özellikle aksaray valiliğimiz,aksaray belediyemiz ve valiliğimize bağlı kurumlarımız destekledi. daha öncekiyıllarda da bu tür organizasyon altyapıları aksaray hasan dağındagerçekleştirildi. aksaray hasandağı bölgesinde yer alan yamaç paraşütü pisti2014 yılında oluşturuldu. bu pist türkiye’nin en iyi pistlerinden birisi. eniyi rüzgarı alan ve kalkışlar için en uygun zemine sahip. bu bölgeden kalkan pilotlarçevre illere uçuş yapabiliyorlar. uzun mesafe uçuşları için hasandağıvazgeçilmez bir nokta oldu. burada abdullah beyin bu organizasyonda çok büyükkatkıları var. tüm kurumlarımızın işbirliği içerisinde türkiye hava sporlarıfederasyonu, türk hava kurumu ve diğer kurumlarımızda işbirliği içerisindegüzel bir hazırlık dönemi geçirdik. İnşallah 8’i ile 15 arasında sürecek olanşampiyona kazasız bir şekilde neticelenir. biz yarışmaya iştirak eden tümsporculara başarılar diliyor, aksaray’ımız için hayırlı olsun” dedi.

organizasyon sorumlusu ve hava sporları aksaray İltemsilcisi abdullah kahraman yaptığı açıklamada,  “aksaray hasandağı’nda gerçekleştirilenyarışmaların ilk gününde antrenman uçuşlarının yapıldığını söyledi. karaman, 30ülkeden yaklaşık 130 sporcunun katıldığı organizasyonun 15 eylül’de sonaerecek. aksaray’ı dünyaya tanıtmak istiyoruz. aksaray denilince herkesin aklınayamaç paraşütünün gelmesini istiyoruz. organizasyonu çok güzel bir şekildetamamlayacağız. yarışmalar pazar günü başlayacak ve 7 gün sürecek” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ankara’da düzenlenen "Yeşilay Büyükler Yaz
Sıradaki Haber Karakaya Kardeşler’den Büyük Başarı!