Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye, EURO 2024’te

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubunda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol takımı, grupta son sırada yer alan Letonya’yı 4-0 mağlup ederek adını Euro 2024’e yazdırdı.
Son maçında deplasmanda Hırvatistan’ı 1-0 mağlup ederek moral depolayan A milli takım, Konya’da Letonya’yı mağlup etti. Adını Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Şampiyonasına yazdıran milliler maçtan sonra büyük coşku yaşadı. Milli takım, Vincenzo Montella yönetiminde ikinci maçına çıkarken, önce Hırvatistan galibiyeti, ardından bol gollü Letonya galibiyeti ile övgüleri toplamayı başardı. Üst üste 3. Avrupa Şampiyonasına katılan Milli takım oyuncuları maçın ardından sevincini Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunu dolduran taraftarlarla paylaştı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Vincenzo Montella: “Taraftarımıza canı gönülden tebrik ve teşekkür etmek istiyorum. Çünkü baktığınızda zaman zaman maçta biraz zorlandığımızda bile sahada bir nebze on ikinci adam görevini yerine getirdiler. Ben eskiden birkaç kere tanıklık etme fırsatım olmuştu. Bugün de direkt sahanın kenarındayken yaşadığımda gerçekten inanılmazdı. O yüzden çok teşekkür etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.
Türkiye’nin hocası olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade eden İtalyan çalıştırıcı: “Türkiye’nin hocası olmaktan gurur duyuyorum. Futbolcularımız bu hafta her şeyini bana teslim etti. Onların hocası olmaktan gururluyum. Bu galibiyetten mutluyum. Almanya’ya gitmek de beni aşırı gururlandırıyor. Şimdi birincilik için mücadelemizi verebiliriz. En iyi şekilde hazırlanacağız. EURO 2024’te en iyisini yapmak istiyoruz. Coşkulu, mutlu olacağız. Hepimiz hak ettik. Önümüzdeki günlerde Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacağız.” Dedi.

Haber Avni Kuru