Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rıza Kayaalp’ten Dünya Şampiyonasında gümüş madalya

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonasında finale kalan milli sporcu Rıza Kayaalp, şampiyonadan ikinci olarak ayrıldı.

Grekormen stil 130 kilo finalinde mücadele eden Rıza Kayaalp, burada İranlı rakibi Amin Mirzazadeh ile karşılaştı. İranlı rakibi ile mücadelesinde kazanan taraf olamayan milli sporcu Rıza Kayaalp, Dünya Şampiyonasında ikinci oldu. Türkiye’nin hanesine gümüş madalya kazandıran Rıza Kayaalp, maçın son anlarına kadar sergilemiş olduğu üstün mücadele ile beğenileri topladı.

Güreş müsabakalarındaki kariyerine 5 dünya ve 12 Avrupa şampiyonluğu sığdıran Rıza Kayaalp, 2023 Dünya Güreş Şampiyonasında ikinci olarak gümüş madalya kazanan isim oldu. İranlı rakibi Amin Mirzazadeh ile mücadelesinde maçın son anlarına kadar 2-1’lik skor ile önde olan Kayaalp, Mirzazadeh’in yapmış olduğu minderin dışına taşıma hamlesi ile 2-2’lik maç skoruna sahip oldu. 2-2’LİK skor sonrasında avantaj sayısını yakalayan İranlı güreşçi, maçı kazanan isim oldu.

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, geçen yıl katıldığı Dünya Şampiyonası kapsamında İranlı rakibini yenerek dünya şampiyonu olurken, elde ettiği bu başarı onun 5. kez dünya şampiyonluğuna adını yazdırmasını sağlamıştı.

Haber: Ağustos Gerçe