Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önder Karaveli, Oyundan vazgeçmeyen bir takım olacağız

AKSARAY BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ

AKSARAY BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÖNDER KARAVELİ;

Oyundan vazgeçmeyen bir takım olacağız

68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Önder Karaveli iler Kızılcahamam kampı devam ederken bilgiler edindik. Karaveli ile yaptığımız röportaj da edindiğimiz konuların satırbaşları şekilde, takımının Kızılcahamam’da sıkı bir çalışma içinde olduğunu ve lige kadar takımı hazır etmek için çalışmalarını program çerçevesinde devam ettireceklerini söyleyen Önder Karaveli, Kızılcahamam’daki kampta bir yandan lige hazırlandıklarını diğer yandan da kadro yapılanmasına devam ettiklerini söyleyen Karaveli, Aksaray belediyesporun bütçesini en uygun şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Buna göre transferler yapıyoruz.

Transferler yaparken futbolcunun oyunu da davranışları da bizim için önemlidir. Oyununda ve davranışlarında sorun olan oyuncularla yola devam etmeyeceğimiz oyunculara her zaman söylüyorum. Bu bağlamda lige kadar 25 kişilik kadromuzda gelenler ve gidenler olabilir. Çünkü Aksaray Belediyespor’da yeni bir takım oluşturuyoruz. Bu takımı oluştururken oyundan ve kazanmaktan vazgeçmeyen bir topluluk oluşturmak için çabalıyoruz” dedi.

Lig de Aksaray belediyesporun içeri de ve dışarı da tüm maçlarını kazanmak için sahaya çıkacağını söyleyen Aksaray Belediyespor teknik direktörü Önder Karaveli, rakibe değil öncelikle kendimize bakacağız. Bu ligin yenisiyiz. Çok güzel işler yapmak istiyoruz. Taraftarımız takımın oynadığı oyunla, mücadele memnun olacaktır. Aksaray Belediyespor olarak kazanmaktan başka düşüncemiz olacak. Rakibin durumu pozisyonu bizi çok ilgilendirmeyecek biz işimize bakacağız” dedi.

Takıma mevkisi ve pozisyonuna göre 3-4 transfer daha yapacağız diyen Karaveli, karakterli bir takım oluşturmak için  çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İŞTE ÖNDER KARAVELİ İLE YAPILAN RÖPORTAJIN TAMAMI

68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Önder Karaveli takımının Kızılcahamam’da devam eden kampı hakkında bilgiler verdi. Siyah-beyazlı takımın bu sezon yeni bir kadro yapılanması ile sezona başlayacağını söyleyen Aksaray Belediyespor teknik direktörü Önder karaveli yaptığı açıklamada, Kızılcahamam’da çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Takımın efor ve güç testini yapmak için bir ekip geldi. Bu gelen ekip bizim arkadaşlarımız olduğu için bir bedel talep etmediler. Takımın kuvvetle hız testini yaptılar.

GÜNDE ÇİFT ANTRENMANLA HAZIRLANIYORUZ

68 Aksaray Belediyespor Teknik Direktörü Önder Karaveli açıklamasında kamp çalışmalarını şöyle özetlemek gerekirse, ilk etabımız 12 gün sürdü. 12 gün çalıştık. 12 günde çoğunlukta günde çift antrenman yaptık. Bu antrenmanlar kuvvet, dayanıklılık antrenmanı yaptık. Bunun yanında taktik ve teknik çalışmaları da yaptık.

YENİ BİR KADRO KURUYORUZ

Başlangıçta şunu söylemek gerekiyor diyen Karaveli, Aksaray Belediyespor yeniden kuruluyor. Yeniden yapılanıyor. Geçen yıl şampiyonluk yaşayan takımdan şu anda bizimle birlikte bir oyuncu var. Bu oyuncu da geçen sene nispeten daha az şans alan bir oyuncuydu. Bugün için Aksaray Belediyespor‘da geçen sene şampiyon olan kadrodan hiçbir oyuncu bizimle birlikte değil, yeni takım kurmak da çok kolay değil, Aksaray Belediyespor ikinci ligdeki ilk sezonunda sıfırdan kuruluyor diyebiliriz.

KADRO MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORUZ

Her bölgesine, her pozisyonuna yeni oyuncular almaya çalışıyoruz ve Aksaray Belediyespor‘un sahibi olduğu bütçeyi en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Transferler yapılırken gerçekten çok ince ayrıntısına kadar hesaplar yapılıp yeniden yapılanmaya çalışıyoruz. Buna kısaca kadro mühendisi yapıyoruz diyebiliriz.

KULÜBÜN BÜTÇESİNİ EKONOMİK KULLANIYORUZ

Rakiplerimiz şu açıdan bizi zorluyorlar. Kağıt üzerinde bu ligin bilinen en iyi oyuncuları, talep gören iyi oyuncular sağladıkları ekonomik koşullar nedeniyle öncelikli şekilde o takımlar alıyorlar. Biz de kendi oyun sistemimize, oyun mantığımıza kendi çalışma prensiplerimize Aksaray’ı iyi temsil eden sahaya çıktığında her maçı kazanmak için çıkacak. Oyun ve sporcu ahlakını saha içerisinde en yüksek seviyede gösterecek bir topluluk oluşturacak demiştim. Ona en uygun oyuncuları biz de birer, ikişer almaya çalışıyoruz.

OYUN VE DAVRANIŞ OLARAK UYUM SAĞLAMAYANLARLA AYRILACAĞIZ

Transferlerimizde devam ediyor. Çalışmalarımıza sadece aldıklarımızla da devam etmiyoruz. Aldıklarımızda çıkarmamız gerekiyor. Çünkü bizi tatmin etmeyen, hem oynadığı oyunla hem de davranışlarıyla hiç kimseyi takımda barındırmayacağım. Bunu çok açık ve net olarak her yerde de söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Bunu oyuncuları da söylüyorum.

AYRILIKLAR OLABİLİR

68 Aksaray Belediyespor‘u kimliğini doğru temsil edebilecek durumda ise sporcular onlar bizimle birlikte olacaklar. Bu bağlamda da ilk etabın sonunda üç oyuncuyla yollarımızı ayırdık. İkinci etabın sonunda da ya da ikinci etap devam ederken de bu tip ayrılıklar da olabilir. Sonunu beklemeden de olabilir.

25 KİŞİLİK KADRODAKİ TÜM OYUNCULAR DEĞERLİDİR

Oyuncu transfer etmemiz gereken bazı bölgelerimiz var. onlar içinde dikkatli sabırlı en doğru kararları vermeye çalışıyoruz. Bu takımda ilk 11,  ilk 18 diye herhangi bir oyuncu kadrosu yapılanması söyleyemem. Takıma kattığımız her oyuncunun bir değer teşkil etmesi gerekiyor. Çünkü bu lig 11 tane oyuncuyla bitmiyor. 25 kişilik bir kadromuz olacak. Buraya ilk etapta şu anda kafamızdaki ama burada mevcut takım içerisinde çıkarmak zorunda olacağımız oyuncu olursa kim çıkarsa onun yerine o bölgeye başka bir oyuncu bakacağız.

İÇ VE DIŞ SAHA DİYE BİRŞEY YOK

Lig fikstürünü çekildiğini ve ilk hafta takımın deplasmana gidileceği ve ligin son haftasına da bay olarak gireceğiz ve ilk geriye erken başlayacağız devri tatilini sorusuna cevap veren Önder Karaveli, takımın ilk devrinin sonunda erken tatile gitmesi gerçekten harika bir şey, oyuncular için de bir şans, Ben Aksaray Belediyespor‘a imza atarken bir şey söylemiştim. Hatırlarsanız ben gerçekten de rakiplerin adına hiç bakmıyorum. Kiminle oynayacağımıza hiç bakmıyorum. Müsabakanın içeride dışarıda da olmasına bakmıyorum. Ben Aksaray Belediyespor‘un başında olduğum sürece oynadığımız her maça iyi futbol oynamak için, her maçı da kazanmak için sahaya çıkacağız. Başka da bir hedefimiz olmayacak. Bunu becerebilir miyiz, beceremez miyiz bunu bilmiyorum. Maçları kazanmak sadece bize bağlı bir şey değil, rakibin adını ve sıralamasına bakmaksızın, bütçesine bakmaksızın, transferlerine bakmaksızın her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız.

VAZGEÇMEYEN OYUNCU TOPLULUĞU OLACAĞIZ

Biz vazgeçmeyen bir oyuncu topluluğu oluşturmaya çalışıyoruz. Oyuncu topluluğu oluştururken bunu da harmanlıyoruz. İçinde genç oyuncular da var. Tecrübeli oyuncular da var ama diğer takımlara göre baktığımızda 25 kişilik kadro belli olduğunda genç bir takım ortaya çıkaracağız. Yaş ortalamamız diğer takımlara göre düşük çıkacaktır.

Biz günün her saatini teknik taktik toplantıları yaparak devam ediyoruz. Hocalarımızla birlikte her bölgenin oyuncuları ile toplantılar yapıyoruz. Teknik taktik olarak hem sahada çalışıyoruz hem de bu çalışmalarımızı toplantılarla pekiştiriyoruz” dedi.

Haber: Ağustos GERÇE