Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önder Karaveli Aksaray Belediyespor için imza attı

2023-2024 sezonu içerisinde TFF

2023-2024 sezonu içerisinde TFF 2 Lig Kırmızı grupta mücadele edecek olan Aksaray Belediyespor’un yeni teknik direktörü Önder Karaveli dün Belediye Meclis salonunda saat 11.30’da gerçekleşen imza töreni ile resmi olarak siyah beyazlı kulübe bağlandı.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in katılımıyla gerçekleşen imza töreninde Belediye Başkanı Dinçer ve Teknik Direktör Karaveli birer açıklama da bulundu.
Resmi imza töreni öncesi basın mensuplarına konuşan Başkan Dinçer; “bugün Aksaraylılar, 68 Aksaray Belediye Sporumuzla bu dönem, bu sezon beraber çalışmak adına bugün ilk adımı atıyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimize ve taraftarlarımızı ve kulüp üyelerimizi selamla hürmetle selamlıyorum. Aksaray sporumuz malumunuz olduğu üzere 4 yıllık süreç içerisinde iki tane önemli şampiyonluk yaşadı. Birincisi Bal liginden amatörlük liginden üçüncülük profesör ligine yükseliş gerçekleştirdi ve o ligde iki yıl boyunca bu vesileyle önemli başarılar sergiledik, tabii ki o süreç içerisinde bize yardımcı olan katkı desteği olan teknik destek ekibimize, Kulüp başkanlarımıza, belediye başkan yardımcılarımıza, taraftarlarımıza, Aksaraylı hemşerilerimize geçmiş dönemdeki desteklerinden dolayı ayrı ayrı hepsine şükranlarımızı sunuyoruz ve teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine başladı.
Aksaray Belediyespor’un elde etmiş olduğu başarıların oldukça önemli olduğunu yineleyen Başkan Dinçer, “geldiğimiz süreçte geçtiğimiz sezon itibariyle de üçüncü ligden ikinci lige geçme fırsatı yakaladık. Böylece 4 yıllık süreç içerisinde Aksaray sporumuzun iki tane lig atlatarak profesyonellikte ikincilik kategorisine taşınmış bulunuyoruz. Gerçekten şefimiz adına spor dünyası adına önemli bir başarı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Aksaray sporumuz yılardır özlenen ve beklenen bir şampiyonluk özlemi vardı. Bu süreç içerisinde ve ikinci lige çıkmayı arzu ediyordu. Bunu da geçtiğimiz sezon itibariyle gerçekleştirdik ikinci lige çıktı.”diyerek sözlerini sürdürdü.


Takımın ilerleyen süreçlerdeki ivmesi hakkında gelişmelerin devam edeceğini ifade eden Başkan Dinçer, “bundan sonrası artık bizi ilgilendiren durum bundan sonraki sezon da ve oyunda ne yapacağız çalışmalarımızı nasıl ve ne yönde gidecek buna karar vermek gerekiyordu. Bu kıymetli hemşerilerimiz Aksaray sporumuz kendisi Aksaray Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bir spor kulübü ve alt yapısı ile itibariyle ve teknik yapı donanım itibariyle kendi imkânlarıyla bugüne kadar süreçlerini geçirmiş bir takımız. Tabii ki bu tarz takımların bu tarz kulüplerin daha üst liglere birincilik ve daha üst liglere çıkabilmesi için alt yapıyı daha fazla güçlendirmesi ve bu konuda çalışmalar yapması gerekiyor. Bunu buraya gelemden önce sayın hocamızla da konuşum. Bunlar etraflıca istişare ettik. Bu konuyla uzman ekiplerle, arkadaşlarımızla yaptığımız görüşme neticeyle tamamen bu yönde dolayısıyla önceliğimiz bu ligde bu dönem bu sezon itibariyle takımımızı ikinci lig kategorisinde sağlam bir yapıya kavuşturmak. Güçlü bir ikinci lig takımı haline getirmek.” diyerek
Önceliğin daima takımın çıkarları olduğunu belirten Başkan Dinçer, “ Tabi ki buna şartlar el verdiği sürece şampiyonluk noktasında takımızı gerekeni yapacaktır ama alt yapımız ve Aksaray’ımızda mevcut durumumuzu göz önünde bulundurduğumuzda takımımızı mevcut konumu itibariyle daha fazla güçlü bir takım haline getirip emin adımlarla ilerlemek icap ediyor. Tabi burada taraftarlarımızı, şehirdeki vatandaşlarımızı tüm hemşerilerimizin daha fazla desteğine ihtiyacımız olduğu tekrar belirmek gerekiyor. Bunu sağlamak adına da alanında çok önemli başarılara imza atmış futbol camiası ve kamuoyunun da çok yakinen bilenen Önder Karaveli hocamızla defansa geçtik bu süreci kendisi yürütmeyi kendisi teklif ettik. Sağ olsunlar bizim teklifimizi boş çevirmediler. Prensip olarak anlaştık bugün inşallah imzalarını atacağız ve hocamızla bu süreçleri yürütmeyi gerçekleştireceğiz.
Aksaray Belediyespor’un daha verimli çalışabileceği alanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Evren Dinçer, “Aksaray’ımızda Aksaray sporumuzun alt yapısını güçlendirmek adına da tesisler yapılması gerekiyor. Futbolcularımızın, teknik ekiplerimizin antrenörlerimizin, rahatlıkla çalışmaları gerçekleştirecekleri ve profesyonel oyuncuları Aksaray’ımıza davet edebileceğimiz tesislere sahip olması icap ediyor. Bununla iğli Aksaray Belediyesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Projeleri hazırlanma aşamalarında ve görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah o tesislerimize hızlı bir şekilde hayata geçirdikten sonra önümüze emin adımlarla gitmeye devam edeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. İnşallah güzel bir sezon geçirmeyi planlıyoruz. Aksaray sporumuza, Aksaraylı hemşerilerimize ve taraftarlarımıza güzel maçlar, güzel oyunlar güzel seyirler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hocamıza ve teknik ekibimize inşallah hayır olsun Cuma günü imzaları atıyoruz hayırlı bir gün inşallah bu sezonda hayırlı geçirmeyi temenni ediyorum ve sayın hocamıza da geldikleri için teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.


Yeni teknik direktör Önder Karaveli, imza töreni sırasında kamuoyuna yaptığı açıklamada, kulüp içerisindeki mağlubiyeti kabullenmeyecek bir anlayış olacağına fakat daima gerçekçi olunacağına yönelik ifadelerde bulundu. Karaveli sözlerine başlarken, “herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Aksaray’a bu benim üçüncü gelişim. Bir kere maç için gelmiştim. Aksaray’ımızı yenip göndermişti seyir sporla gelmiştim. Bir kerede başkanlarımızla görüşmek için geldim. Bugün de üçüncü gelişim ve inşallah Aksaray Belediye sporun teknik direktörü yapacak imzayı atmak için geldim. Keyifle geldim. Yüksek enerjiyle geldim.” ifadelerine yer verdi.
Teknik direktör Karaveli, kendisine gösterilen samimiyetten memnun olduğunu ifade ederek, “beni buraya getiren birinci şeyi söylemek istiyorum. Bunu defalarca başkanlarımıza da söyledim samimiyet. Ben, bana gösterilen samimiyet ve maneviyata çok önem veren bir insanım tüm hayatımı böyle geçirdim. Bana gösterilen ilgi alaka ve samimiyet bugün burada olmamı sağlayan birinci faktördür. Şampiyon olup ikinciliğe çıkmış bir takımla beraberim. Buradan izninizle geçen sene şampiyonlukta emeği olan herkesi kutlamak işitiyorum. Başta benim çalışma arkadaşım Başakşehirde beraber çalıştığım arkadaşım Mustafa Sarıgül’ü ve ekibini ayrıca burada aramızda olan Hakan Menekşe’yi ötürü başkanlarımızı ve emeği geçen bütün Aksaraylı herkesi kutlamak istiyorum. Kolay olmuyor şampiyonluklar çok emek istiyor maddi manevi emek istiyor sadece teknik ekiplere ve futbol ekibiyle de olmuyor işte medya ekibi taraftarıyla, şehrin ileri gelenleriyle, yönetenleriyle herkes bir bütün olursa ancak gerçekleşebilir.” diyerek Aksaray Belediyespor’un şampiyonluğundaki emeğin çok büyük olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Karaveli sözlerinin devamında gerçekçi hedefler üzerinden ilerlemenin takım adına daha etkili olacağını belirterek, “Burada şampiyonluk elde etmiş Aksaray Belediyesporun başkanımızla ve teknik başkanımızla konuşmuştuk. Gerçekçi hedefler üzerinden ilerlemekte fayda gördüklerini söylediler. Bende bunu onaylıyorum. Karşınıza geçip yapamayacağım şeylerin sözünü verebilecek insan değilim. Bütün hayatımız böyle yaşadım. İnsanlara söz verirsem o sözü tutarım. Bugüne kadar da hep tuttum. Hatta unutmamak için verdiğim sözleri not alan bir insanım. Ben buradan sizlerin huzurunda Aksaray halkına, Aksaray spora, Aksaray belediyesi spor sevenlerine şu sözleri verebilirim. Stada geldiklerinde iyi futbol seyredecekleri takımları olacak. Doğru futbol seyredecekleri bir takımları olacak. Stada geldiklerinde hangi maç olursa olsun nerede oynanırsa oynansın biz saha da ya da deplasmanda fark etmeksizin oynanan oyundan vazgeçmeyen hiçbir şekil de mağlubiyeti kabullenmeyen bir takımları olacak bunun sözünü verebilirim. Doğru düzgün davranan, Aksaray şehrini doğru düzgün temsil eden oyuncu topluluğuyla ve teknik ekibiyle doğru bir toplulukla karşılaşacaklar bununda sözünü verebilirim. Ama bunlardan başka size verebilecek bir sözüm yok bunların sonuna kadar arkasında da olurum.” Aksaraylı vatandaşlara ve taraftarlara güzel bir sezon yaşayacaklarına dair söz verdi.


Açıklamasını Aksaray Belediyesporún her geçen gün daha ileriye gideceğini söyleyerek devam ettiren Kraveli, “burada olduğum sürece bu söylediklerim Aksaray Belediyespor neler getirir hep beraber yaşayacağız göreceğiz. Her geçen günde daha iyiye gidecektir hiç şüpheniz olmasın. Başlangıcı ve bitişi aynı olmayacaktır. Bundan da hiç şüpheniz olmasın. Aksaray belediye spor gelişecektir. Ben burayı sadece takım olarak değil kulüp olarak da gelişmesi için elimden geleni yapacağım. Çünkü takım olmak yetmez önce kulüp olmak gerekir. Kulüp olmazsanız sağlam temeller atmazsınız o bina en küçük sarsıntıda yıkılır. Bunu net söyleyebilirim. Düsturumuzda şu olacak hocalarımla beraber burada tek ben değilim yanımda bir birinden kıymetli 4 tane birbirinden kıymetli antrenör arkadaşım var. Sportif direktörümüzle de beraber şunu yapacağız az konuşacağız çok çalışacağız. “ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Fatma Altınok