Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nefesler tutuldu; Gözler büyük derbiye çevrildi!

Trendyol Süper Lig’in 18.

Trendyol Süper Lig’in 18. Haftası büyük derbiye sahne oluyor. Dünya’nın en önemli derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için futbolseverler nefeslerini tutmuş durumda.

Türk futbolunun iki büyük devi Galatasaray ve Fenerbahçe ligin 18. Haftasında bu akşam 19.00’da Ülker Stadyumunda kozlarını paylaşacak ve maçı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Maçtan önce iki takımın da aynı puanda bulunması ve kazananın liderlik koltuğuna oturacak olması futbolseverlerin heyecanlarını ikiye katlıyor.

Fenerbahçe Maça Averajla Lider Olarak Çıkıyor

Her sezon şampiyonluğun mutlak adayları olarak gösterilen bu iki dev takım, bu sezon da ilk iki sırayı paylaşıyor. Averajla liderlik koltuğunda bulunan Fenerbahçe maçı kayıpsız atlatarak liderliğini korumak isterken, konuk ekip Galatasaray ise maçı kazanıp liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Son 4 Maçlarını Kazandılar

Ligde Kayserispor beraberliğiyle başlayarak ilk puan kaybını ilk haftada yaşayan Galatasaray, Kayserispor maçının ardından çıktığı 10 maçın 10’unu kazandı. Ligin 12. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Hatayspor’a 2-1 mağlup olan sarı kırmızılılar, Hatayspor maçının ardından çıktığı 4 maçı da kazandı.

Lige 10’da 10 ile başlayan ve ilk 10 maçta aldığı 30 puanla ligde fırtınalar estiren Fenerbahçe, 11. Haftada oynadığı Trabzonspor karşılaşmasında namağlup unvanını kaybetti. Trabzonspor’a 2-3 mağlup olan sarı lacivertli ekip, bu maçtan bir hafta sonra oynadığı Adana Demirspor karşılaşmasından da 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, konuk ettiği Galatasaray gibi puan kaybı yaşadığı Adana Demirspor maçından sonra oynadığı 4 maçı da kazandı.

Fenerbahçe Derbiye Önemli Eksiklerle Çıkıyor

Galatasaray’ı evinde konuk edecek olan Fenerbahçe maça önemli eksiklerle çıkıyor. Son karşılaşmada kırmızı kart gören Fred ve Mert Hakan Yandaş’ın yanı sıra, Becao ve Zajc’ın da sakatlıklarından dolayı derbide forma giymesi beklenmiyor. Takımın en golcü ismi Edin Dzeko’nun durumu ise maç günü belli olacak.

Konuk ekip Galatasaray’da ise geçen sezon Kadıköy’de oynanan maçta gol perdesini açan Sergio Oliveira’nın sakatlığı bulunurken, bir süredir sakatlığından dolayı antrenmanlara katılmayan Davinson Sanchez’in durumu Galatasaray taraftarının aklında soru işareti yaratıyor.

Kadıköy’deki Son 5 Maçta Galatasaray’ın Üstünlüğü Var

Kadıköy’de oynanan son 5 maça bakıldığında ise Fenerbahçe’nin 1, Galatasaray’ın 3 galibiyeti bulunuyor. 1 Karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kadıköy’de oynanan son karşılaşmada ise Galatasaray ezeli rakibini, Sergio Oliveira, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi’nin golleriyle 3-0 mağlup etmişti. Fenerbahçe, ezeli rakibini evinde en son 2021-2022 sezonunda Zajc ve Serdar Dursun’un golleriyle 2-0 mağlup etmişti.

Kralların Mücadelesi

Kadıköy’de oynanacak olan büyük derbide golcü oyuncular Mauro Icardi ve Edin Dzeko takımlarının en büyük gol umutları olacaklar. Dzeko’nun oynamasının kesin olamaması Fenerbahçe taraftarının aklını karıştırsa da Galatasaray’da taraftarların Icardi’ye olan güvenleri tam. Ligde iki oyuncunun da 12 golü bulunurken büyük derbi bir nevi kralların mücadelesi olacak.

Haber: Hakan Hidayet Deniz