Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyboru, Avrupa’ya adını altın harflerle yazdırdı

Kuzeyboru ve Galatasaray takımları

Kuzeyboru ve Galatasaray takımları arasında play off serisi karşılaşmasında karar maçı oynandı. Aksaray Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçta kazanan taraf Kuzeyboru oldu.

Mehmet Nuri Bedestenlioğlu, karşılaşmaya; Yaren Işık, Gaila Gonzalez, Sarah Parsons, Dilek Kınık, Gamze Kılıç ve Edina Begic altısı ile maça başladı. Galatasaray’da ise Guilermo Hernandez; İlkin Aydın, Ayçin Akyol, Bihter Dumanoğlu, Eggleston ve Lazovic altısı ile oyuna başladı.

Play off karşılaşmaları kapsamında oynanan ilk iki maçta beraberlik olması sonucuyla karar maçına giden karşılaşmada heyecan ve istek oldukça yüksek seyretti.

Karşılaşmanın ilk setinde Kuzeyboru’da Sarah Parsons ve Gaila Gonzalez ikilisi etkili olurken sarı kırmızılı ekipte ise Eggleston ve Lazovic ikilisi öne çıkan isimler oldu. İlk sette karşılıklı sayı almalar hakim olurken, Galatasaray 3 servis hatası yaparak rakibi Kuzeyboru’ya kritik puanlar vermiş oldu. Kuzeyboru’da son 2 maçtır etkili isimler arasında Yaren Işık da yer alırken Kuzeyboru, ilk sette ağırlığını koyan takım oldu. Kuzeyin Sultanları ilk seti 25-18 skoru ile aldı.

Mehmet Bedestenlioğlu oyunun ilerleyen zamanlarında Janset Erkul, Ezgi Akyıldız ve Liray Akpınar’ı da oyuna dâhil etti.

Karşılaşmanın ilk seti 21 dakika sürerken Kuzeyboru’da 1 numaralı formanın sahibi, libero pozisyonunda oynayan Dilek Kınık sezondaki ilk sayısını kaydetti. İkinci set Kuzeyboru’nun 1-0 üstünlüğü ile başladı. Edina Begic ve oyuna sonradan dâhil olan Janset Erkul ve ikinci sette Kuzeyboru adına etkili olan isimler arasında yer aldı. Her iki takımın da adeta maçı bırakmadığı bu set 26-24 skoru ile tamamlanırken, setin kazanan tarafı Galatasaray oldu ve karşılaşmada durum 1-1’e geldi.

31 dakika süren ikinci setin ardından karşılaşmada heyecan oldukça dorukta seyretti. Kuzeyboru’nun ace sayısı ile başladığı karşılaşmada konuk ekip maça ortak olmaya devam etti. Üçüncü sette geriden gelen Kuzeyboru, Janset ve Edina’nın etkili performansları ile öne geçti. Galatasaray ile arasındaki sayı farkını 9’a kadar çıkaran Kuzeyboru üçüncü seti 25-16 skoru ile kazanan taraf oldu.

Final serisi kapsamında mücadele eden Kuzeyboru ve Galatasaray takımları 5/6 eşleşmesi kapsamında oynadığı son maçta karşılaşmanın hakkını verdi. Her iki takımında maçı oldukça istediği görülürken karşılaşmanın dördüncü setinde Kuzeyin Sultanları’nın mental olarak sete iyi başladığı görüldü. Maçın en skorer dördüncü oyuncusu olarak ön plana çıkan Kuzeyborulu oyuncu Janset Erkul, dördüncü sette takımına önemli sayılar kazandırdı. Dördüncü set ve maçın kazananı Kuzeyboru olurken bu set 25-19 skoru ile tamamlandı.

Karşılaşma boyunca Kuzeyboru 7 servis hatası yaparken Galatasaray ise 8 servis hatası yaptı. Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, final maçında 119 hücum sayısına ulaştı. Konuk ekip ise maç boyunca 129 kez hücum yaptı. Maçın 3-1’lik sonuç ile tamamlanmasının ardından Kuzeyboru takımı play off maçları sonucunda beşinci sıraya ve Avrupa’ya adını yazdırdı.

Haber: Ağustos Gerçe