Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu

Türkiye A Milli Kadın

Türkiye A Milli Kadın Voleybol takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında, Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Belçika’yı, çeyrek finalde Polonya’yı, yarı finalde ise İtalya’yı mağlup eden Filenin Sultanları, finalde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Belçika’da oynanan ve oldukça çekişmeli geçen maçın ilk setinde daha az hata yapan Sırbistan seti, 27-25 kazanarak maçta 1-0 öne geçti. Setin kaybedilmesine rağmen Melissa Vargas ilk sette aldığı 10 sayı ile yıldızlaştı.

İkinci sette de maça başa baş bir mücadele hakimdi. Ancak ikinci sette yıldızlaşan Ebrar Karakurt aldığı sayılarla farkı açarken Filenin Sultanları ikinci seti 25-21 kazandı ve durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başlarken durum 6-6 olduğunda Milli Takım 5 sayılık seri yakalayarak durumu 11-6’ya getirdi. Muhteşem mücadelelere sahne olan final maçının üçüncü setinde geriden gelen Sırbistan seti 25-22 kazanarak toplam skorda tekrar öne geçti ve durum 2-1 oldu.

Dördüncü sette her iki takım da yine başa baş oyun sergilese de Filenin Sultanları maçı karar setine taşımaya kararlıydı. 2019 yılında 3-2 Sırbistan’ın üstünlüğü ile tamamlanan maçın rövanşını almak isteyen Milliler, maçta adeta varını yoğunu ortaya koydu. Maçın ve turnuvanın en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Melissa Vargas’ın üstün performansıyla seti 25-22 kazanan Milli Takım maçı karar setine taşıdı.

Son sette de tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olmak isteyen Filenin Sultanları harika bir oyun ortaya koydu. Ekran başında ve tribünde maçı takip eden milyonlarca kişiyi heyecana boğan karar setini 15-13 kazanan Filenin Sultanları tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu. Maçta 41 sayı bulan genç voleybolcu Melissa Vargas, maçın ve turnuvanın MVP’si seçildi.

Haber Avni Kuru