Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskilgücüspor lige katılmama kararı aldı

Aksaray’ı Bölgesel Amatör Ligde

Aksaray’ı Bölgesel Amatör Ligde (BAL) son üç sezondur temsil eden Eskilgücüspor yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile Bölgesel Amatör Lige katılmama kararı aldı.

Eskilgücüspor Başkanı Haili İbrahim Kırlı yayınladığı yazılı açıklamada, Kamuoyuna duyurulur, lige katılamıyoruz”denildi.

Kırlı yaptığı açıklamada, Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan Eskilgücüspor kulübümüz maalesef maddi imkansızlıklardan dolayı artık lige katılmama kararı almıştır.

Gelinen süreçte maalesef kimse destek çıkmamıştır. Bu şartlarda ligde mücadele etmek imkansız olmuştur. Eskil Belediyesinden, kulübümüze destek olmalarını istedik bu süreçte maalesef ligin başlamasına az bir süre kalmasına rağmen hiç bir destek göremedik.

Kuruluşundan bugüne kadar takıma emek veren tüm yönetici, sporcu ve eskil halkımıza teşekkür ederiz. Eskilgücüspor kulübü yönetim kurulu

Eskilücüspor’un lige katılmama kararının almasının üzerine bir açıklamada bulunan Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cavit Kılıç, Bundan önceki yıllarda Aksaray’da Karadenizspor katılmama kararı aldığında yerine Eskilgücüsporun ikinci takım olduğu için katılmasına onay vermişti. Bu yıl ekonomik sıkıntılardan dolayı bir çok kulüp lige katılmama kararı aldı.

Federasyonda Bölgesel Amatör Ligin bu sezon ki tüzüğünü yayınlamadı. Eskilgücüspor lige katılmayınca, Aksaray’da BAL Play out finali oynayan ve Aksaray amatör küme şampiyonu olan Ekecikspor’un katılıp katılmayacağına federasyon karar verecektir. Bu arada Aksaray amatör küme şampiyonu olan Ekecikspor’un lige katılıp katılmayacağı konusunda da bir fikir sahibi değiliz. Federasyon Ekecikspor’un katılmasına karar vermediği içinde o kulübün alacağı tavrı da bilmiyoruz” dedi.

Haber Avni Kuru