Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ENGELLERİ AŞAN SPORCU AKSARAY’DA

gençlik ve spor bakanlığı

gençlik ve spor bakanlığı tarafından hayata geçirilen’Şampiyonların İzinde’ projesi kapsamında, dünya Şampiyonasında ikinci olanmilli masa tenisçi neslihan kavas genç sporcularla buluştu.

gençlik ve spor bakanlığı ve trt spor işbirliğindeaksaray atatürk spor salonu’nda çekimleri yapılan “Şampiyonlarınİzinde” programına milli masa tenisçi neslihan kavas konuk oldu. sporsunucusu ersin düzen moderatörlüğünde yapılan programda, başarılı masa tenisçitecrübelerini geleceğin yıldızlarıyla paylaştı.

31 yaşındaki tecrübeli sporcu doğuştan çift taraflı kalçaçıkığı olduğundan ve bunun spor yapmasına engel olmadığından bahsetti. gıdamühendisliği mezunu olan kavas, beden eğitimi bölümleri haricinden de gelipmilli sporcu olunabileceğini vurguladı. 2003 yılından beri paralimpikoyunlarında yer aldığını dile getiren kavas, “o yıl içerisinde avrupaşampiyonası yapıldı ve ben de milli takımın içerisinde yer aldım. tek bayansporcu takımda bendim. İlk gittiğimiz turnuvada avrupa üçüncüsü olduk. dahasonra 2004 yılında atina’da yapılan paralimpik olimpiyatlarına katıldım. oradaderece elde edemedim. 2005 ve 2009 yıllarında gene avrupa üçüncülüğümbulunuyor. 2007- ve 2011 yıllarında avrupa şampiyonluğum var. 2010 yılındatakımlarda dünya ikinciliğimiz var. 2008 yılında pekin’de yapılan paralimpikoyunlarında ise olimpiyat üçüncüsü olmuştum. ve son olarak da takımlar ve ferdimüsabakalarında iki gümüş madalya kazandım” dedi. “9. klas”kategorisinde mücadele eden milli sporcu, geçen yıl dünya Şampiyonası’ndaikinci olurken, avrupa Şampiyonası’nda ise bireysel ve takımlar kategorisindealtın madalya elde etti. milli masa tenisçi etkinliğe katılanlara “Şampiyonlarınİzinde” madalyası hediye etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

EURO 2024’te forma giyecek 20
Sıradaki Haber EURO 2024’ün en değerli genç oyuncuları belli oldu: İlk 15’te 3 Türk!