Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğu Türkistan Hasandağ Zirve Tırmanışı Yapıldı

aksaray İhh ve İhh acil

aksaray İhh ve İhh acil yardım arama kurtarma ekibi tarafından doğu türkistanhasandağı  zirve tırmanışı yapıldı. Çinde  zülüm gören doğu türkistanlılarınzulümlerinin bitmesi ve kamu oyu oluşturulması için  20 dağcı türkistan hasandağı  zirvetırmanışı yaptı.

aksaray  İhh İltemsilcisi Önder Özkan  burada yaptığıaçıklmada; İhh merkez arama kurtarma ekibimiz ve aksaray İhh yardım gönüllülerimizle beraber   doğu türkistan hasandağ  zirve tırmanışı etkinliği için buradayız. 2gün önce yaptığımız doğu türkistan açıklamasıyla  doğu türkistan’da yaşanan zulmü kamu oyu ilepaylaşmıştık. 2017 nisandan itibaren tahminen 1  ile 3 milyon arasında  yaşları 20 ile 40 arasındaki erkekleri  kamplara alıyor. bunu eğitim kampı  aşırı insanların toplandığı kamp  tarzında basına dek töre etmesine rağmenkardeşlerimizin büyük bir zulüm altında olduğunu biz biliyoruz.  bunu ailelerinden aldığımız haberler  ve medyaya sızan haberlerden anlıyoruz.  biz bu etkinlikle beraber  hem yerelde hem de ulusal anlamda kamuoyuna Çin’deki yaşanan  doğu türkistanlıkardeşlerimizin dramını  gündemde tutup temennimizbiran önce ailelerine kavuşmaları ve inşallah kendi öz vatanlarında  huzurlu barış içinde  bir hayat yaşamalarıdır.

bu bağlamda merkezden gelen arama kurtarma ekibimize başkanımıza değişik illerdengelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor. bu güzel günde hayırlı bir tırmanışolmasını temenni ediyoruz.

İhh  acil yardımarama kurtarma genel koordinatörü ertal altıntaş ise  ; hasandağ kış tırmanışını  doğutürkistanda  zulüm gören kardeşlerimiziçin gerçekleştreceğiz. bu yarışa aksaray İhh yardım ekibimizde katılacakinşallah en kısa zamanda  doğu türkistandazulüm gören müslüman kardeşlerimin zulümleri biter İhh acil yardım ekipleriolarak  biz kendimizi geliştirici  eğitim faaliyetlerimizi ve operasyonelfaaliyetlerimiz devam ediyor.  İnşallahbu faaliyetlerimiz devam edecektir dedi.

 haber ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,
Sıradaki Haber Aksaray’a 2000 metrekarelik Çocuk Eğlence Merkezi geliyor!