Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darısı Aksaray Belediyespor’un başına! Iğdırspor Tarih Yazdı: 1. lige yükseldi

Darısı Aksaray Belediyespor’un başına! Iğdırspor Tarih Yazdı: 1. lige yükseldi

Alagöz Holding Iğdırspor FK, 2021 yılında Bölgesel amatör Ligde şampiyon olup,3.lige yükseldi. 2023 yılında 3.ligde şampiyon olup 2.lige yükseldi. 2024 futbol sezonunda ise 2.ligde şampiyon olup, 1.lige yükselmeyi başardı. Darısı 68 Aksaray Belediye spora diyelim. Aksaray Belediyespor da 2019’da Bölgesel Amatör Lig şampiyonluğu, 2023 yılında da 3.ligde şampiyonluk yaşayıp 2.lige yükselmişti.

Darısı Aksaray Belediyespor’un başına! Iğdırspor

TAHA ÇAN VELİOĞLU’NUN GOLÜYLE ZAFER GELDİ

Alagöz Holding Iğdırspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig play-off finalinde 1461 Trabzonspor’u 1-0 mağlup ederek TFF 1. Lig’e yükselmeyi başardı. Maçın tek golü, 47. dakikada Taha Çan Velioğlu’ndan geldi. Iğdırspor, bu zaferle tarih yazdı ve TFF 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

SEZONUN HİKAYESİ

2023-2024 futbol sezonunda TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Iğdırspor, aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekti. Sezonu 74 puanla üçüncü sırada tamamlayan takım, play-off maçlarına kalmayı başardı. Iğdırspor, play-off sürecinde Menemenspor, Erzincanspor ve grubu ikinci sırada tamamlayan Kastamonuspor’u mağlup ederek finale yükseldi.

1461 TRABZONSPOR’UN YOLU

1461 Trabzonspor, Beyaz Grup’ta gösterdiği başarılı performansla dikkat çekti. Ankaraspor, Mersin İdman Yurdu ve Vanspor gibi güçlü rakipleri eleyerek finale çıkan Trabzon ekibi, Iğdırspor ile Sivas’ta karşı karşıya geldi.

FİNAL MAÇININ DETAYLARI

Sivas’ta oynanan final maçında ilk yarı golsüz sona erdi. Maçın 47. dakikasında Iğdırspor’dan Taha Çan Velioğlu’nun attığı golle 1-0 öne geçen Iğdırspor, bu üstünlüğünü maç sonuna kadar korudu. Karşılaşmanın 45+2. dakikasında 1461 Trabzonspor’dan Tunahan Ergül kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İkinci yarıyı eksik kadro ile oynamak zorunda kalan Trabzon ekibi, Iğdırspor’un golüne karşılık veremedi.

MAÇIN SON ANLARI

Iğdırspor’un daha önce Aksaray Belediyespor forması giyen futbolcusu Enes Soy, müsabakanın sonlarına doğru oyuna dahil oldu. Maç boyunca üstün bir performans sergileyen Iğdırspor, bu sonuçla TFF 1. Lig’e yükselen takım oldu.

SONUÇ VE GELECEK

Bu sonuçla, Kırmızı Grup’ta Amedspor’un ardından TFF 1. Lig’e yükselen ikinci takım Iğdırspor oldu. Iğdırspor, önümüzdeki sezon TFF 1. Lig’de mücadele edecek ve başarılarına yenilerini eklemek için sahaya çıkacak. Takımın başarısı, Iğdır halkında büyük sevinç ve gurur yarattı.

YÜKSELME SEVİNCİ

Iğdırspor’un bu büyük başarısı, şehirde büyük bir coşkuyla kutlandı. Taraftarlar ve kulüp yönetimi, TFF 1. Lig’de de başarılı olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Bu zafer, Iğdırspor tarihine altın harflerle yazıldı.

Hakan Hidayet Deniz

Aksaray’ın sevilen ilçelerinden birisi olarak
Sıradaki Haber Eskil’de Cumhuriyet Bayramı kapsamında futbol turnuvası başladı