Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor, peş peşe aldığı galibiyetlerle play off yolunda

Türkiye 2. Ligi Kırmızı

Türkiye 2. Ligi Kırmızı grubunda mücadele eden 68 Aksaray Belediye Spor ligin 27. haftasında deplasmanda Etimesgut Belediyespor’u 90+ 5. dakikada Osman Bayrak’ın attığı tek golle 1-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Siyah beyazlı takım aldığı bu galibiyetle ligdeki puanını da 35’e yükselterek 11’inci sıradaki yerini de korumuş oldu. Aksaray temsilcisi aldığı bu galibiyetle play off yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Aksaray Belediye Spor ligde oynadı 26 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik, 9’da mağlubiyet aldı. Aksaray Belediyespor 20 gol atıp, kalesinde 19 gol gördü. Siyah beyazlı takımın aldığı bu galibiyet küme düşme korkusu heyecanını da tamamen ortadan da kaldırmış oldu.

Aksaray Belediyespor geçtiğimiz hafta Arnavutköy Belediyesporu 1-0 mağlup ettikten sonra bu haftada deplasmanda Etimesgut Belediye Sporu 1-0 mağlup ederek 2 haftayı üst üste galibiyetle kapatıp 6 puanı da hanesine yazdıran taraf oldu.

Pazar günü Ankara’da Etimesgut Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Aksaray Belediye Spor oldukça dikkatli oynadı. Müsabaka boyunca üstün bir performans ortaya koyan siyah beyazlı takım rakibine gol pozisyonu vermedi ve karşılaşmanın son saniyelerinde Osman Bayrak’ın ceza alanı çizgisi üzerinden attığı sert şutla takımını galibiyete taşıyan golü de kaydetmiş oldu.

Aksaray Belediyesporun bu galibiyeti şehirde büyük sevinç ve mutluluk yarattı.

Maçtan sonra takımın aldığı galibiyetten dolayı memnuniyetini dile getiren teknik direktör Şaban Yıldırım, futbolcuları ve taraftarları kutlayarak; “önemli bir galibiyete imza attık. Ligde bir seri galibiyet yakalamamız lazımdı. Bu yolda Arnavutköy Belediye Sporu maçının ardında Etimesgut Belediye Sporu maçını da kayıpsız geçtik. Artık önümüzde cumartesi günü sahamızda oynayacağımız 24 Erzincan Sporu karşılaşması var. Bu maçtan da galip gelerek tırmanışımıza devam etmek istiyoruz’ dedi.

Yıldırım, “Aksaray Belediyesporun ikinci ligdeki ilk sezonunda play off grubuna kalmayı konuşması ve hedefinin play off olması oldukça memnuniyet vericidir” dedi.

Karşılaşmada gol pozisyonları da yakaladıklarını belirten teknik direktör Şaban Yıldırım, “bu pozisyonlardan bir tanesini değerlendirmiş olduk. Artık Aksaray Belediye Sporu ligde bundan sonraki maçlarda daha iyi mücadele edip daha fazla puan toplayarak hedefini üst sıralar olarak belirlemiştir’ dedi.

Takımın gol yememe alışkanlığının bu haftada devam ettiğini belirten teknik direktör Şaban Yıldırım, ligde oynadıkları son altı maçın sadece bir tanesinde kalesinde gol gördüklerini ve diğer maçlarda kalelerini gole de kapattıklarını da sözlerine ekledi.

Siyah beyazlı takımın özellikle deplasmanda oynadığı maçlarda kalesini gole kapatması takımın puan almasına da neden oluyor.

Haber: Hakan Hidayet Deniz