Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Spor Lisesi Türkiye 3’ncüsü oldu

Aksaray’daki gençlerin sportif dallarda

Aksaray’daki gençlerin sportif dallarda gelişmesi ve bir yandan da eğitimini sağlaması amacı ile açılan spor lisesi meyvesini vermeye devam ediyor.
Aksaray Spor lisesi katılmış olduğu Gençler hentbol Türkiye finallerinde Türkiye 3’ncüsü olmayı başardı.
Hentbolde hem kulüpler Türkiye Şampiyonalarında hem de okullar arası Türkiye Şampiyonalarında Türkiye dereceleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Tekirdağ’da Okullar arası Küçük Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonu olan Yusuf Hakiki Baba Orta Okulu’ndan sonra, Eskişehir’de geçen hafta oynanan Liseler Arası Genç Kızlar Hentbol Türkiye Şampiyonasında da Aksaray Spor Lisesi, güçlü rakipleri arasında Türkiye 3.sü olmayı başardı.
Eskişehir’de Adana, İstanbul ve Batman temsilcileri ile aynı grupta yer alan Aksaray Spor Lisesi, grup maçlarında Adana Spor Lisesi ve Batman Spor Liselerini yenip, İstanbul Mediha Engizer MTAL ye şanssız şekilde 25-23 kaybederek,2.olarak yarı finale çıktı.
Yarı finalde Adana Özel Eral An. Lisesine kaybeden Spor Lisesi, 3.lük maçında, İstanbul Cent Kolejine kaybeden İstanbul Mediha Engizer MTAL ile bu sefer Türkiye 3sü olmak için tekrar karşılaştı. Çok çekişmeli geçen maçın normal süresi 23-23 sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatmaların son 10 saniyesinde attığı golle rakibini 28-27 yenen Spor Lisesi böylece Türkiye 3.sü oldu. Adana Özel Eral An. Lisesi şampiyon olurken, İstanbul Cent Koleji de Türkiye 2.si oldu.
Aksaray Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni aynı zamanda Aksaray Belediye Spor Hentbol Takımı Baş Antrenörü Muhiddin Kılınç; Aksaray olarak hentbol de çok başarılı bir sezon geçirdiklerini, okul-kulüp iş birliği içerisinde elde ettikleri başarılardan mutlu olduklarını, Spor Lisesi olarak finali kaçırdıklarını ancak elde ettikleri Gençlerdeki Türkiye 3.lüğünün çok önemli bir başarı olduğunu belirterek, tüm sporcularını tebrik ederek, kendilerine destek olan Spor Lisesi İdarecileri ve öğretmenlerine ayrıca teşekkür ettiğini, başarının ortak emekler ve destekler sonucu geldiğini söyledi.

Haber: Avni KURU