Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSARAY ROBOT FUTBOL LİGİ ADANA’YI SALLADI

adana robotik ve kodlama

adana robotik ve kodlama Şenliği 13-14 nisan tarihleriarasında adana da gerçekleştirildi.

meb müsteşar yardımcısı ahmet emre bilgili,adana valiyardımcısı mustafa aydın ve adana milli eğitim müdürü turan akpınar’ınkatılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen adana robotik ve kodlama Şenliğineaksaray gençlik merkezi bünyesinde yürütülen aksaray robot futbol ligi ekibi dekatılım sağladı.

türkiye’nin farklı bölgelerinden kodlama ve robotikalanında çalışma yürüten pek çok okul, kurum ve stk’nın katılım sağladığı adanarobotik ve kodlama Şenliğinde, aksaray robot futbol ligi de takımlar halindegösteri maçları düzenledi. aksaray robot futbol ligi şenlikte ilgi odağı oldu.

robotlarınıkendileri Üretti

aksaray gençlik merkezi bünyesinde faaliyet gösterenÖğretmen İsa sak koordinesinde bir grup gönüllü genç tarafından kurulan aksarayrobot futbol liginde; olimpik yüzme havuzu binasında bulunan araştırma vegeliştirme merkezinde gönüllü gençler tarafından tasarlanan, ardından 3 boyutluyazıcılarla üretilen robot futbolcular 3erli takımlar halinde ceptelefonlarından kontrol edilerek futbol maçı yapıyor.

aksaraykomşularından Çok İleride

adana robotik ve kodlama Şenliğini değerlendiren projekoordinatörü öğretmen İsa sak “aksaray’da gençlik merkezi, milli eğitimmüdürlüğü, Çocuk hakları komitesi ve belediye gibi pek çok kurum ve stk kodlamave robotik alanında başarılı çalışmalar yürütmektedir. bu değerli çalışmalarekiplerin başarılarını peş peşe getirmekte bu başarılar diğer illerin dikkatinide çekmektedir. böylesine farklı çalışmalara imza atan aksaray robot futbolligi ekibiadana robotik ve kodlama Şenliği düzenleme kurulundan davet alarak,çalışmalarını adanalılarla paylaşma fırsatı bulmuşlardır. sayın meb müsteşaryardımcımız ve adana protokolüne robot futbol maçı yaptırdık, kendileriprojemize ve aksaray’ımıza olan tebriklerini tarafımıza dile getirmişlerdir”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu
Sıradaki Haber U18 Liginde beşinci hafta 23 gol kaydedildi