Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor, Hentbol Süper Ligini mağlubiyetle kapattı

Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar

Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar Süper ligi 21. hafta karşılaşmasında Aksaray Spor Salonu’nda Görele Belediyespor’u ağırlayan Aksaray Belediyespor salondan 28-39 mağlup olarak ligi tamamladı. Son hafta karşılaşma öncesi 2 puan ile son sırada bulunan Aksaray Belediyespor’un ligde kalıp kalmayacağı Tekirdağ Temsilcisi Süleymanpaşa takımının alacağı sonuçlara bağlı. Süleymanpaşa takımı bu hafta oynayacağı Anadolu Üniversitesini veya  son hafta Görele Belediyespor ile deplasmanda oynayacağı maçlardan birisinde berabere veya Galibiyetle ayrılırsa Aksaray Belediyespor ligden düşer, Süleymanpaşa takımı ligde kalır. Süleymanpaşa takımı bu iki maçta mağlup ayrılırsa Aksaray Belediyespor ligde kalır, Süleymanpaşa takımı bir alt lige düşer.

Aksaray Spor Salonu’nda Mehmet Kuntay Taşkın Serdar Özen ikilisinin yönettiği karşılaşmaya deplasman takımı Görele Belediyespor hızlı başladı. Oyunun başıunda yakaladığı farkı ilk yarı sonunda 5 gollük avantajla soyunma odasına gitti. 16-21

İkinci yarıya da Görele Belediyespor aradaki farkı açmaya başladı. Ardaki farkı çift hanelere çıkaran Görele Belediyespor salondan 39-28’lik skorla galibiyetle ayrılıp iki puanın sahibi oldu. Puanını 20’ye yükselten Görele Belediyespor ilk dört şansını son haftaya taşıdı.

Aksaray Belediyespor ise salondan mağlubiyetle ayrıldı ve iki puanda kaldı. Aksaray Belediyespor’da Nezaket Duran 12 golle maçın en skorer ismi olurken, İlayda Durdu 4, Esra Çak 5 ve Hüsniye Nur Çelik 3 gol kaydettiler. Rakip Görele Belediyespor’da Ayşenur Kara 6, Arife Özdemir 6, Şükran Beytekin, Ecem Birben 7 gollük performans gösterdiler.

Maç sonunda Açıklama yapan Aksaray Belediytespor Antrenörü Muhiddin Kılınç yaptığı açıklamada, “Bu maç itibarıyla maçlarımızı tamamladık.  Yarın oynanacak olan Anadolu Üniversite maçını kendi sahalarında oynayacaklar. Ligin son haftasında Tekirdağ temsilcisi Görele Belediyespor ile oynayacak. Görele ve Anadolu Üniversitesi play-off mücadelesi veriyorlar. Umarım İki maçı bizim istediğimiz gibi sonuçlanır, Tekirdağ sahasında olduğu için o maçın sonucu belirleyici olacak Tekirdağ sahasında olduğu için belirleyici olacak. “ dedi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz