Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Belediyespor galibiyet istiyor

Türkiye ikinci ligi kırmızı

Türkiye ikinci ligi kırmızı grubunda mücadele eden Motolux 68 Aksaray Belediyespor ligin 12. haftasında 5 Kasım 2023 pazar günü saat 14:00’te Aksaray’da Dağılgan Stadyumu’nda Kastamonuspor’u konuk edecek.

Karşılaşmayı Ankara bölgesi B klasmanı hakemi Demokrat Özgür Güneş yönetecek. Yardımcılıklarını yine aynı bölgeden Levent Yeşilyurt ve Adana bölgesinden Nezih Aydar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi olarak Giray Saylan görev alacak. Müsabakada Serkan Çınar Gözlemci, Celalettin Yavuz ve Ahmet Türköz de temsilci olarak görev alacak isimler olacak.

12. haftaya girilirken 68 Aksaray Belediyespor 10 puanla 16. sırada yer alıyor. Siyah Beyazlı takım, ligde oynadığı 11 müsabakada iki galibiyet, dört beraberlik, beş mağlubiyet aldı. Rakip filelere 8 gol atan Aksaray Belediyespor kalesinde ise 11 gol görerek -3 averajla ligde küme düşme hakkında bulunuyor. Aksaray Belediyespor’un bu haftaki rakibi Kastamonuspor ise ligde 10 müsabaka oynadı. Bu maçlarda altı galibiyet, dörtte beraberlik aldı. Mağlubiyeti bulunmayan Kastamonuspor’un rakip fileleri 13 gol atıp kalesinde sadece 4 gol görerek ligin en az gol yiyen takım olarak da bulunuyor. 22 puana sahip Kastamonuspor ligde üçüncü sırada yer alarak şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Aksaray Belediyespor‘da ilk 10 haftada teknik direktör olarak Önder Karaveli görev yapmıştı. Ligde işlerin yolunda gitmemesi nedeniyle Aksaray Belediyespor yönetimi ile Önder Karaveli karşılıklı anlaşma sağlayarak yollarını ayırmışlardı. Aksaray Belediyespor Önder Karaveli’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna ise ikinci liglerin tecrübeli ismi Şaban Yıldırım’ı takımın başına getirdi. Şaban Yıldırım ile Aksaray Belediyespor 11. haftada deplasmanda İnegölspor’la karşılaştı. Bu karşılaşmada Aksaray Belediyespor rakibine 4-1 mağlup olarak sahadan puansız ayrılırken, kaptan Ali Küçik ve kaleci Emre Satılmış ise kırmızı kartı görerek takımlarını eksik bırakmıştı. Bu iki futbolcu Kastamonuspor müsabakasında forma giyemeyecekler.

Aksaray Belediyespor bu maç öncesinde sakatlıkları bulunan Abdussamed Karnucu, Doğan Ateş, Ercan Yazıcı ve Recep Türköz gibi isimlerin sakatlıktan dönüp forma giyebilecek potansiyele gelmesi de moralleri düzeltti.

Teknik direktörü Şaban Yıldırım pazar günü oynanacak Kastamonuspor karşılaşmasında taraftar desteğini de arkasına alarak rakibine ligdeki ilk mağlubiyeti tattırmanın hesabı içerisinde bulunuyor. Ligde ki kötü gidişata son vermek adına Kastamonuspor karşılaşmasına çok büyük önem veren Aksaray Belediyespor rakibini mağlup ederek takım üzerindeki kırılmayı da sona erdirmek istiyor.

Haber: Ağustos Gerçe