Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray amatör kümede kuralar çekildi

Aksaray Amatör küme de

Aksaray Amatör küme de hem gruplar belli oldu hem de lig fisktürü çekildi. Aksaray amatör kümede A grubunda 8, B grubunda ise 7 takım mücadele edecek. A grubunda birbirinden güçlü takımlar yer alırken B grubunda ise  aynı güce sahip takımların mücadelesinin yer alması bekleniyor.
Aksaray amatör kümede 2023-2024 futbol sezonu kuraları çekildi. Gençlik Merkezi konferans salonunda yapılan kura çekimine Aksaray Amatör Takımlar Başkanı Başkanı Cavit Kılıç, Futbol İl Temsilci vekili Hamit Mavili, Aksaray il hakem kurulu başkanı Emrah Altınsoy, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Muhammet Akgün Aksaray’daki amatör futbol kulüp başkanları ve yöneticiler katılım sağladı.
Aksaray amatör kümede yeni sezonda 8 merkez, 4 ilçe, 2 kasaba ve 1 köy takımı olmak üzere 15 takım heyecan yaşayacak. Gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play off oynayacak ve play off off maçların da bu sezon ilk kez  eleme sistemi uygulanacak. Amatör ligde play off şampiyonu olan takım 2024-2025 sezonunda Aksaray’ı Bal liginde direkt olarak temsil etme hakkına sahip olacak.
A GRUBU; Ortaköyspor, Kurtuluş Bahçelispor, Aksaray Karadenizspor, Aksaray 68 SK, Aksaray Ekecikspor, Anadolu Gençler, Aksaray Eğitim ve Gençlikspor, Sultanhanıspor yer aldı.
B GRUBU; Tuzgölüspor, Aksaray İl İdaresispor, Aksaray Osmanlıspor, Akhisarspor, Bağlıkaya ve Gençlikspor,1957 Eyübelispor, Ihlara Gençlikspor takımları yer aldı.
Kura çekimin ardından Aksaray’da amatör futbol heyecanının ekimde ayı sonunda start alacağı açıklandı. ASKF Başkanı Kılıç ve Futbol il temsilcisi vekili Mavili yeni sezonun Aksaray’a ve amatör takımlara hayırlı olmasını dilerken, amatör takımların ayakta tutunmasını sağlayan emektar yöneticilere teşekkür ettiler.

Haber: Ağustos Gerçe