Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

9 kişi kalan Aksarayspor’dan ağır mağlubiyet: 4-1

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı grup11. Hafta mücadelesinde Motolux 68 Aksaray Belediyespor, İnegölspor’a konuk oldu. Siyah beyazlılar teknik direktör Şaban Yıldırım’ın ilk maçında 2 kırmızı kat gördüğü karşılaşmayı 4-1 kaybetti.
TFF 2. Lige iyi başlayan ancak devam eden haftalarda sadece 1 galibiyet alan ve son iki maçını kaybeden Motolux 68 Aksaray Belediyespor’da, Fethiyespor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Önder Karaveli ile yollar ayrılmıştı. Teknik direktörlük görevi için Şaban Yıldırım ile anlaşan siyah beyazlılar, yeni hocasıyla ilk maçına İnegölspor deplasmanında çıktı.
Yeni teknik direktör Şaban Yıldırım ilk maçında sahaya; Emre Satılmış, Emrah Taysı, Atamer Bilgin, Uğur Aygören, Oğuzhan Açıl, Osman Bayrak, Fatih Somuncu, Efe Niyazi Kurtulmuş, Cihan Aydın, Yasin Abdioğlu ve Ali Kuçik 11’i ile çıktı.
Kötü gidişatın ardından çıkış arayan konuk ekip Motolux 68 Aksaray Belediyespor, istediğini bulmakta zorlanırken, 13. Dakikada ev sahibi ekip penaltı kazandı. Kazanılan penaltıda hata yapmayan Uğur Mustafa Türk, takımını 1-0 öne geçirdi. 1-0 geriye düşen siyah beyazlılar eşitliği sağlayacak golü ararken, Aksaray ekibinin en büyük gol umutlarından olan ve tecrübesiyle sahada fark yaratan Ali Küçik, kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalmasının ardından pes etmeyen Aksaray ekibi, kırmızı karttan 4 dakika sonra 36. Dakikada Yasin Abdioğlu’nun gölüyle maçta eşitliği yakaladı. Konuk ekibin beraberlik sevinci uzun sürmezken siyah beyazlılar, 2 dakika sonra 38. Dakikada İnegölspor’un Mete Sevinç ile bulduğu gole engel olamadı ve maçta tekrar eşitlik bozuldu. İlk yarıda başka gol olmayınca ev sahibi İnegölspor soyunma odasına 2-1 önde girdi.
İlk yarıda topa en çok hakim olan taraf yüzde 64 ile ev sahibi olurken, Aksaray Belediyespor yüzde 36 topa sahip olma ile ilk 45 dakikayı tamamladı. İlk yarıda İnegölspor, konuk ekibin kalesine 5 şut çekerken 3 şutta kaleyi buldu 1 şutta da direğe takıldı. Konuk ekip Motolux 68 Aksaray Belediyespor ise rakip kaleye 4 şut çekti ve 1 kez kaleyi bulabildi.
İkinci yarıya iki takım da değişiklerle başlarken, Motolux 68 Aksaray Belediyespor adına işler kötü gitmeye devam etti. 54. Dakikada Serhat Baştan’ın golüne engel olamayan siyah beyazlılar maçta 3-1 geriye düştü. Farkın ikiye çıkmasıyla Aksaraysporlu futbolcular maçta iyice demoralize olurken, 61. Dakikada kaleci Emre Satılmış ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve konuk ekip sahada 9 kişi kaldı. Kaleci Emre Satılmış kırmızı kart görünce, Efe Niyazi Kurtulmuş oyundan çıktı yerine yedek kaleci Ogün Karakaya girdi. 9 kişi kaldıktan sonra iyice oyundan düşen siyah beyazlılar 85. Dakikada Batuhan Altıntaş’ın golüne de engel olamadı ve skor 4-1 oldu. Maçta başka gol olmadı ve siyah beyazlılar üst üste 3. Mağlubiyetini alarak 10 puanla 16. Sıraya, küme düşme hattına geriledi.
İkinci yarıda ev sahibi İnegölspor rakip kaleye 3 şut çekerken bu 3 şutun hepsinde kaleyi buldu. Konuk ekip 68 Motolux Aksaray Belediyespor ise rakip kaleye 1 şut atabildi ve ikinci 45 dakikada kaleyi hiç bulamadı.
TFF 2. Lig Kırmızı grubun 12. Haftasında Motolux 68 Aksaray Belediyespor, ligin güçlü ekiplerinden Kastamonuspor’u Dağılgan Stadyumunda konuk edecek. Bu maç, 5 Kasım Pazar günü saat 14.00’da başlayacak.

Haber: Hakan Hidayet Deniz