Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Biçerdöver Yangını Kontrol Altına Alındı – Büyük bir Faciadan Dönüldü

Olay;Aksaray merkeze bağlı Baymış

Olay;Aksaray merkeze bağlı Baymış Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Baymış köyünde Adanalı Nedim G.’na (50) ait olan bir biçerdöver tarlada hasat yaparken arıza verdi. Arıza üzerine bakım yapmak için araziden çıkarak köy meydanına doğru hareket eden Nedim G. İdaresindeki biçerdöver henüz belirlenemeyen bir sebeple alev aldı. Biçerdöver, arazide arza vermesi nedeni ile tarladan çıkarak bakım yapılmaya gittiği sırada çıkan yangın sonucunda tamamen yanarak hurdaya döndü. Ancak, yangının tarlada hasat yaparken çıkmaması, olası bir faciayı önledi.

Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar hızla harekete geçerek durumu 112 Acil çağrı merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Aksaray Belediye itfaiye ekipleri, Jandarma ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına anında müdahale ederek söndürme çalışmalarına başladı. Ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Olayın ardından Jandarma ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak üzere inceleme başlattı. Henüz yangının sebebi net olarak belirlenemese de, ayrıntılı bir soruşturma yürütüleceği bildirildi.

Yangının tarım arazisinde meydana gelmemiş olması ve hızlı müdahale sayesinde ciddi bir felaketin önüne geçildi. Çevredeki vatandaşların duyarlı davranışı ve hızlı ihbarı, olaya müdahale eden ekiplerin başarılı çalışmasıyla birleşerek olumlu bir sonuç doğurdu.

Bu olay, tarım makinelerinin güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi ve düzenli bakımının önemini bir kez daha hatırlattı. Benzer olayların yaşanmaması adına, kullanıcıların makinelerini düzenli olarak kontrol etmeleri ve olası risklere karşı önlem almaları önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Vatandaşlar; Bu tür felaketlerin yeniden yaşanmaması için, tarım sektöründeki araçların sık sık kontrol edilmesi ve gerekli bakımların yapılarak güvenli çalışma koşullarını sağlanması büyük bir önem taşımaktadır diye konuştu.Haber; Avni Kuru