Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı

Aksaray’da dün akşam etkisini

Aksaray’da dün akşam etkisini gösteren sağanak yağış, şehirde büyük bir felakete yol açtı. Şiddetli yağışlar sonucunda sokaklar sel suları ile dolup taştı. Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi hızla kriz masası oluşturarak sel sularına karşı yoğun bir çaba sarf etti.

Meteoroloji tarafından sarı kot olarak adlandırılan Aksaray’da beklenen yağış, tarım arazilerine zarar verirken Aksaray merkezde bazı mahallelerde sele neden oldu.

Aksaray merkezde yaşanan felakette can kaybı olmazken, bazı apartmanların bodrum katlarında su birikintileri oluşarak maddi hasara neden oldu. Ancak, Aksaray’ın Sevinçli köyü Krileçlik mevkisinde bulunan Melendiz çayı, araçları sel suları ile sürüklerken trajik bir olay yaşandı. Gülseren En hayatını kaybederken, 14 kişi yaralandı ve 3 aylık bir bebek kayboldu. Kayıp bebek için arama çalışmaları hala devam ediyor.

Yetkililer, sel felaketi nedeniyle etkilenen bölgelerde kurtarma ve yardım ekiplerinin seferber olduğunu belirtti. Selle mücadele devam ediyor.Haber; Fatma Altınok