Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AHİKA TOPLANTISI AKSARAY’DA YAPILDI

ahilerkalkınma ajansı nisan ayı olağan yönetim kurulu toplantısı aksaray valiliği

ahilerkalkınma ajansı nisan ayı olağan yönetim kurulu toplantısı aksaray valiliği evsahipliğinde; kırşehir valisi ahiler kalkınma ajansı yönetim kurulu başkanı İbrahimakın başkanlığında aksaray valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

toplantıyaaksaray valisi ali mantı, kırıkkale valisi yunus sezer, nevşehir valisi İlhamiaktaş, niğde valisi yılmaz Şimşek, aksaray belediye başkanı evren dinçer, aksarayİl genel meclis başkanı muammer tüzün, aksaray ticaret ve sanayi odası başkanıcüneyt göktaş, kırşehir İl genel meclis başkanı hacı Ömer seyfi, kırıkkale İlgenel meclis başkanı murat Çaykara, kırıkkale ticaret ve sanayi odası başkanıahmet varlı, nevşehir belediye başkanı rasim arı, nevşehir İl genel meclisbaşkanı gürbüz dinç, niğde belediye başkanı emrah Özdemir, niğde İl genelmeclis başkanı bülent küçüktuna katıldı.

kırşehirvalisi ve ahiler kalkınma ajansı yönetim kurulu başkanı İbrahim akın toplantınınaçılışında yaptığı konuşmasında nisan ayı toplantısında ilk önce birönceki yönetim kurulu toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmalarındeğerlendirileceğini söyledi.

vali akın,ahİka bölgesi illerinde durum analizi saha çalışması kapsamında sivil toplumkuruluşları ile yüz yüze görüşmeler yapılarak anketler düzenlendiğini ifadeederek; “geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; sanayi veteknoloji bakanı sayın mustafa varank’ın 15 mart 2019 tarihinde nevşehir veaksaray illerimize gerçekleştirdiği ziyaret olmuştur.  ziyaret programlarına ajans olarak eşlikedilmiştir. yine geçtiğimiz dönemde Üniversite – sanayi işbirliğini sağlamayayönelik gerçekleştirilen laboratuvar ve test merkezi analizi çalışmasıkapsamında pilot il olarak belirlenen kırıkkale’de saha çalışmalarına başlanıldı.”dedi.

valiakın ahİka bölge illerinde yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamasında:“abdallık geleneği ile kırşehir’in unesco yaratıcı Şehirler listesine müzikalanında girebilmesine ilişkin ön çalışmalara başlandı. bu dönemde bölgeişletmelerinin ihracat kapasitelerinin artırılabilmesine yönelik yürütülmekteolan “yabancı öğrenci – işletme eşleştirmesi projesi” kapsamında niğde Ömerhalisdemir Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle işletmelerineşleştirilebilmesi için toplantı organize edildi. ayrıca temel dış ticareteğitimi verilen yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sanayiciler ilebuluşturulması için 13 mart 2019 tarihinde kırıkkale ticaret ve sanayiodası’nda tanışma toplantısı düzenlendi.”

bölgeillerinde kurumlara yönelik olarak gerçekleştirilen proje eğitimlerininsürdüğünü kaydeden vali akın; “niğde Ömer halisdemir Üniversitesiakademisyenleri ile öğrencilerine yönelik, kadem kırşehir Şubesi’nin kurumsalkapasitesinin artırılabilmesine yönelik ve kırşehir kent konseyi alt Çalışmagrubundaki üniversite öğrencilerine yönelik proje planlama ve hazırlamaeğitimleri verildi. bölge illerinde coğrafi İşaret tescilinin önemi hususundatürk marka ve patent kurumu ile işbirliğinde farkındalık toplantılarıdüzenlendi. 13 mart 2019 tarihinde nevşehir ve niğde İŞkur İl müdürlükleriişbirliğiyle kariyer günü etkinlikleri düzenlendi. bugünkü toplantımızın gündemmaddeleri arasında ise; “2018 yılı dış denetim raporunun sunulması” ve“sayıştay başkanlığının kalkınma ajanslarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu2017 yılı genel denetim sonucunda oluşturulan raporda yer alan bulgularıngörüşülmesi” yer almaktadır” diye konuştu.

toplantıdaahiler kalkınma ajansı genel sekreteri vekili bekir varol’un tarafındangerçekleştirilen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. genel denetim ve dışdenetimler sonunda hazırlanan raporların görüşüldüğü toplantı gündemde yer alankonuların görüşülmesi ile sona erdi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray-Nevşehir karayolunun 12’nci kilometresinde devrilen askeri kamyonda bulunan 2 asker
Sıradaki Haber Aksaray’da Askeri Araç Devrildi 2 Asker Yaralı!