Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yerel Yönetimler Sorumlusu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Evren Dinçer’i destekliyoruz

Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK

Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti il binasında düzenlenen programda partililerle buluştu. AK Parti İl Binasında düzenlenen programa; Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koyuncu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, ilçe ve belde belediye başkanları, teşkilat mensupları ve partililer katılım gösterdi.

Aksaray Belediyesi tarafından yoğun çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Hoca Ahmet Yesevi Kitap Konağı’nın açılışını yapmak üzere Aksaray iline gelen Yerel Yönetimlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, açılış etkinliği öncesinde AK Parti il binasında basın açıklamasında bulundu. AK Parti teşkilat üyelerinin yoğun katılım gösterdiği programda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, 30 Ağustos’un Zafer bayramının anlam ve önemine değinerek, Zafer Bayramı’nı kutladı.AK Partinin, seçimlerin tarihi belli olduğu andan itibaren hazırlık yapan bir parti olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “31 Mart 2024 tarihinde bir yerel seçim olacak. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Aksaray’a geldik. Bizler, seçim tarihi belli olduğunda sınava bir gün önce çalışan tembel öğrenciler gibi çalışan öğrenciler gibi çalışmıyoruz. Muhalefet öyle yapıyor. 31 Mart 2019 tarihinde bundan tam 4 buçuk yıl önce yapılan seçimler tamamlandığında onun ertesi günü 1 Nisan itibariyle yerel seçimlere hazırlanmaya başlamış bir siyasi gelenekten, siyasi terbiyeden gelen insanlarız.” dedi.

Çok güçlü bir veri tabanımız ve bilgi birikimimiz var diyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Cumhurbaşkanımızım tensipleriyle bu vazifeye başladım. Benden önceki Genel Başkan Yardımcımız olan şu andaki Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, 2019 seçimlerinde biliyorsunuz Ankara Büyükşehir belediye başkan adayıydı. 2019 yılının 1 Nisan tarihi itibariyle bizler onun ekibi olarak 2024 yılının hazırlıklarına o zaman başlayarak çoktan bitirdik. Muhalefet daha yeni başlıyor bu hazırlıklara. Çok güçlü bir veri tabanımız ve bilgi birikimimiz var. Neredeyse Anadolu’nun sadece 81 ilinde değil, 922 ilçesi var. 360 civarında belde belediyemiz var. Size samimi söylüyorum kısacası bin 390 belediyemiz hepsinde, “Yarın seçim olacak hazır mısınız? Biz çünkü Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı insana dokunan insan odaklı belediyecilik hizmet anlayışının ve siyaset anlayışının öğrencileriyiz. Bizler muhaliflerimiz gibi imtihan gününü öğrendiklerinde dersine çalışan tembel öğrenciler gibi değiliz Allah’ın izniyle.” şeklinde konuştu.
“Evren Dinçer’e destek olmak için buradayız”
Aksaray iline geliş nedenine değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Değerli Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’ımızda yaptığı hizmetleri yakından görmek, Aksaray’ımızda yapmakta olduğu hizmetlere belki katkılarımız olabilir, Evren Dinçer’e belki tavsiyelerimiz diyerek geldik. Sahada Evren Dinçer’in amaçladığı hizmetleri yerinde görmek, ona ve ekibine moral vermek, 2024 seçimlerine hazırlık yönünde yaptığı çalışmaların boyutlarıyla ilgili onu cesaretlendirmek, onu güçlendirmek ve ona destek olmak için buradayız.” dedi.
“Aksaray’ımızın partimize gösterdiği teveccüh ve başarı için teşekkür ediyorum”
Aksaray ilinin 14 ve 28 Mayıs seçimlerine gösterdiği ilgiye değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye’de ilk defa ikinci tura kalan bir seçim yaşadık. Aksaray’ımızın partimize gösterdiği teveccüh ve başarı için AK Parti camiasına ve Aksaraylı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.
“Türkiye üst gelişmiş ülkeler klasmanında yer alan bir devlet olmuştur”
Türkiye coğrafyasının en güçlü ülkelerinden biri haline geldiğine değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Türkiye coğrafyasının en güçlü ülkelerinden biri haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak ne kadar övünsek azdır. 2002’den bu yana AK Parti’mizin ülkemize kazandırdıklarını burada sizlerle beraber anlatmakta güçlük çekerim. En basiti sabah Ankara’dan çıktığımızda 2 saati bulmayan bir sürede modern otoyolda Aksaray’a geldik. Aksaray’ımızda ve çevresi illerde tarif edilebilir boyutta olmayan bu başarı öyküsünü ne kadar anlatsak azdır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kendi savunma sanayisinin ürünlerinin yüzde 80’ini imal edebilen hatta ihracatının içerisinde 10 milyar dolar savunma sanayi ürünleri de olan, bırakın kendi savunma sanayisi ihtiyaçlarını dünyaya da savunma sanayisi malzemeleri ihraç eden üst gelişmiş ülkeler klasmanında yer alan bir devlet olmuştur. Gurur duyuyoruz. Allah, bu hizmetleri yapan başta Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere siyasi iktidarımızın yöneticilerinden razı olsun.” dedi.
“Türkiye’de belediyecilik anlayışı Ak Parti ile başladı”
Belediyecilik anlayışının Türkiye’de Ak Parti ile başladığına değinen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “1994’te İstanbul’da belediye başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ezberleri bozan anlayışı ile o tarihe kadar belediyeciliğin işte yasal yetersizlikler dolayısıyla yapamamak gibi mazeretlere sığınan muhalefetinde gerekçe olarak gösterdiği bir anlayış, bir ideoloji olan belediyelerden, hizmet üreten belediyelere geldik. Daha sonra da halkın gönlüne girmekten ve ülkemizi geleceğe taşıyan büyük bir hizmet lokomotifi haline getiren çabaların tarihçesi 1994’te Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a Belediye Başkanı olmasıyla başladı. O zaman kadar belediye hangi siyasi partinin belediyesiyse o partinin bir siyasi karargâhı haline geliyordu. oralarda ideoloji tartışmaları yapılan mekanlar olmaktan hizmet etmek gibi bir vizyon, bir düşünce akıllarından bile geçmiyordu. Belediyeler yasal düzenlemelerin eksikleri nedeniyle hizmet edemiyor gibi gerekçeler gösteriliyordu. İstanbul’da büyük bir başarı öyküsü yazan Cumhurbaşkanımızda 3030 sayılı yasayla İstanbul’u yönetmişti O çöp çamur denen ve çöp depolarının patlayarak insanların öldüğü İstanbul’dan bugün bu meselelerin hallolduğu bir Türkiye’deyiz şu anda. O ideolojik belediyecilikten sonra başlayan süreç hizmet belediyeciliği ile devam etti. Hizmet belediyeciliğini sosyal belediyecilik denen bir süreç takip etti. O da yetmedi bugün Evren Başkan’a altını çizerek ifade edeceğimiz varsa eksikliklerimizi giderme yönünde tavsiyelilerde bulunacağımız bir başka evreye evrildik. O da gönül belediyeciliği evresi. Hizmet yetmiyor gönle girmek şart. Hizmeti asla bırakmayacağız eksiksiz ve sürekli olarak yapacağız ve insanımız bunla yetinir diyen bir görüş içerisinde hiçbir zaman olmayacağız. Hizmet şart ama hizmetten öteye insanların kalbine ve gönlüne girmek olan süreci mutlaka tamamlayacağız. Hizmet siyasal iletişim için bizim vazgeçilmez ihtiyacımızdır. Hizmet olmazsa siyasal iletişim kuramayız. İnsanımızın bizden neler talep ettiğini çok iyi biliyoruz. Yıllardır bu işin içinde olan bir arkadaşınız olarak bütün samimiyetimle söylüyorum. İnsanın gönlüne girmediğiniz takdirde o insanın hayatına verdiğiniz konfor ve katkılar onun kalbinde size karşı bir muhabbete dönüşmediği sürece yeterli olmuyor.” diyerek sözlerine son verdi.
“Belediyelerin, AK Partinin karnesi olduğunu biliyoruz”
Belediyelerin AK Parti karnesi olduğunu belirten Milletvekili Aydoğdu; “Biliyorsunuz bir mahalli seçimin yoğunluğu içerisindeyiz. Milletimiz bir seçim yorgunu ama demokrasinin gereği olarak şimdi mahalli yönetimleri yenileyeceğiz. Belediyelerin, AK Partinin karnesi olduğunu biliyoruz. Kurulduğumuzdan beri biz bir mahalli idare hareketiyiz esasen. Sadece mahalli idareler değil AK Partinin siyasi hayatı için “Demokrasinin Türkiye Serüveni” diyebiliriz. Türkiye 1946’da bir deneme yaptı, çirkin bir denemeydi. 1950’de serbest seçimlerle demokrasiye geçti. Ancak her 10 yılda bir askeri darbeler oldu. Bunun anlamı şuydu, ülkemizin halkın idaresi ile seçilenlerle yönetilebilmesine alışması 50-60 yılı buldu. Bunun harçlandırılması, demokrasinin yerleştirilmesi, AK parti dönemiyle oldu” dedi.
Seçim bizi için yasal yükümlülükleri yerine getirilmesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydoğdu; “AK Parti her zaman halkının hizmetinde olduğu için, seçim diye ayrı bir gündemimiz yok. Seçim bizim için yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesidir. Seçimin, halk boyutu, halkın memnuniyeti boyutu, AK Partinin her zaman gündemindedir. O yüzden biz her zaman seçime hazır bir partiyiz. Şimdi de bu yasal konuları görüşeceğiz, dertleşeceğiz, hazırlıkları gözden geçireceğiz” şeklinde konuştu.
“Aksaray, Türkiye’nin Salihler şehri olarak anılan bir şehirdir”
İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Koyuncu programda yaptığı konuşmada ise; “Bütün genel seçimlerde Aksaray ili AK Parti’ye ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığını her zaman gösterdi. Büyük bir teveccüh ile oylarını verdi, tercihini yaptı. Yerel seçimlerde de 2004 yılından bu yana il belediyemiz AK Parti’dedir. İlçe belediyelerimizin ve beldelerimizin de çoğunluğu bizde. AK Parti’nin yerelde dokunuşu oldu. 2004’ten bu yana Aksaray’ın çehresini değiştirdiler. Aksaray ilimiz Türkiye’nin tam ortasında Salihler Şehri olarak anılan bir şehirdir.” dedi.

Haber: Fatma Altınok