Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni hastane çok yakında

Aksaray AK Parti İl

Aksaray AK Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, bir haber kanalında yaptığı röportajla Aksaray iline yeni bir devlet hastanesi müjdesini verdi. Aksaray AK Parti İl Başkan Hamza Aktürk, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönelik konuşmasında istenilen oranda hekim sayısına ulaşamadığını vurguladı.

“İstediğimiz Oranda Bir Hekim Sayısına Ulaşamadık”

Aksaray’da hekim eksiklikleri hakkında Sağlık Bakanlığıyla irtibat halinde olunduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Aktürk; “Bakanlığımızla İlimizdeki hekim eksikliğimizle ilgili gerek bakan gerek bakan yardımcısı devamlı şehrimizin eksikliği konusunda hem teknik hem de fiziki şartların iyileşmesi hem de doktor sayısının iyileşmesi konusunda vekillerimizle beraber bakanlığımızla biz işbirliği içerisindeyiz.  Branş kısmında biraz sıkıntılarımız var. Gelen hekimlerde de bizim istediğimiz oranda bir hekim sayısına ulaşamadık. Fakat çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Eğitim ve araştırma hastanesinde oluşan yoğunluk için çalışama içerisinde olunduğu belirten İl Başkanı Aktürk; “Ayrıca şunu da hemşehrilerimizin bilmesini isterim. Aksaray’da eğitim ve araştırma hastanesinde yaklaşık günde poliklinik olarak 10 bin hastaya bakılmaktadır. Buna acil dahil değil. Doğal olarak çevre illerden de Aksaray’a eğitim araştırma hastanemize hemşehrilerimiz gelip tedavi olmak amacıyla bir yoğunluk oluşturmakta, bu yoğunluk tabi ki bir bahane değil. Biz bu yoğunluğun üstesinden gelmek için bütün çalışmalarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Servise Yatıp Da Memnun Olmayan Hiçbir Hastamız Yok”

Serviste kalıp memnun olmayan hiçbir hasta olmadığının altını çizen İl Başkanı Aktürk; “Yapılamayan poliklinik sayısı için 10 bin civarında poliklinik yapılırken yaklaşık 500- 600 hastamıza da bakamıyoruz. Tabi ki bu 500- 600 hastaya bakamamakta mazeret değil ama yapılan işi de bir taraftan görmekte lazım bizim servis noktasında biz devamlı ziyaretlerimizde görüyoruz. Servislerdeki bakımımız 5 yıldızlı otel hizmetinde bakımlarımız var. Servise yatıp da oradan memnun olmayan hiçbir hastamız yok. Biz onların geri dönüşümlerini de yapıyoruz. Hastane, sağlık il müdürlüğümüz bunlarla ilgili çalışmalarını aksatmadan, başhekimiz devamlı işin üzerinde titreyerek çalışıyor. Biz tabi bütün hemşehrilerimize büyün poliklinik hizmetlerinden yararlandırmak için var gücümüzle çalışacağız. Yine çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Bizim Şehrimize Bir De Devlet Hastanesi Kazandırma Fikrimiz Var”

Aksaray iline yeni bir devlet hastanesi kazandırma fikri içerisinde olduklarını belirten İl Başkanı Aktürk;  “Biz şehrimize bir de Milletvekillerimizin girişimiyle devlet hastanesi kazandırma fikrimiz var bununla ilgili bakanımızdan da olumlu bir cevap aldıktan sonra şuan da Sağlık İl Müdürlüğümüzde, Bakanlık ilgili daire başkanlıkları, Genel Müdürlükleri ile yazışmaları devam ediyor. Yer tespitiyle ilgili Bakanlığın kriterleri var. O kriterleri sağlayan bir yer bulunduğunda yatırım programına aldırıp Aksaray’ımıza yeni bir hastane kazandırmayı düşünüyoruz. Birkaç yıl içerisinde de ihalesi yaparız” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok