Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞINDAKİ REFORM HAYIRLI OLSUN

ak parti İl başkanı

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, 65 yaş üstü vatandaşlarınmaaşlarının 1 eylül’den itibaren 3’er aylık dönemler şeklinde değil aylıkolarak ödeneceğini, yaşlılık aylığı alanlar için de eylül ayında 2 aylık zamfarkı olarak 86.50 lira ödeneceğini bildirdi.

İl başkanı altınsoy yaptığı açıklamada, “hükümetimizin dezavantajlıgruplara yönelik düzenlemeleri devam ediyor. son olarak 65 yaş aylığı alanvatandaşlarımız için iki önemli değişiklik yapıldı. torba yasa kapsamında 65yaş aylığının tutarı geçtiğimiz haziran ayında 265.79 liradan 500 lirayayükseltildi. 3’er aylık dönemler halinde yaşlılara ödenen tutar da 797.28 liradanbin 500 liraya ulaştı. yaşlılara, haziranda bin 500 liralık ödeme yapılırken,aylığa bir zam da temmuzda memur maaşlarındaki artışla geldi. böylece yaşlılıkaylığı 543.25 liraya ulaştı. engelliler ise temmuz zammıyla birlikte engeldurumuna göre 433.68 – 650.51 lira arasında maaş alacak. ocak ayında yapılacakmemur zammıyla birlikte bu rakamlar daha da artacak.

eylül ayında 65 yaş aylığı alanlara temmuz ve ağustos ayları için 2aylık zam farkı olarak 86.50 lira ödenecek ayrıca genel başkanımız, cumhurbaşkanımızsayın recep tayyip erdoğan’ın verdiği müjde de hayata geçecek. 1 eylül’denitibaren 65 yaş maaşı 3’er aylık dönemler şeklinde değil, aylık olaraködenecek. böylece yaşlılar paralarını almak için 3 ay beklememiş olacak. ocakayına kadar her ay 543.25 lira alacak. engelliler de maaşlarını üçer ayda birdeğil her ay alacaklar” dedi.

engele gÖre Ödeme

başkan altınsoy, ayrıca engelli aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakınıaylığında, her türlü gelirin hane içindeki kişi sayısına bölündüğünü. bu tutar483.63 liranın altında ise maaş bağlanmadığını. Ödenecek maaşların ise engeloranına göre belirlendiğini. yüzde 40 – 60 engeli olanlara 433.68 lira yüzde 70ve üzeri engeli olanlara ise 650.51 lira verileceğini ifade ederek, yaşlı ve engelli vatandaşlara hayırlı olması temennisindebulundu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Birlik ve Beraberlik Rüzgarı: Aksaray
Sıradaki Haber Yiğit Bozkurtlar bayramda bir arada: MHP’den duygusal ziyaret