Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YALANLARDAN BIKTIK

maliyebakanı naci ağbal aksaray’da

maliyebakanı naci ağbal aksaray’da tarım ve hayvancılıkla ilgili sivil toplumkuruluşları, oda ve birlikleri ile bir araya geldi. osb müdürlüğünü ve osb’debulunan birkaç tane fabrikayı ziyaret eden bakan ağbal ardından 15 temmuz milliirade meydanındaki bulunan ak parti’nin seçim çadırını ziyaret ederken akşamyemeğinde ise ticaret odası, esnaf odaları ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

aksaray’da tarım vehayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları, oda ve birlikler ile bir arayagelen maliye bakanı naci ağbal, türkiye’nin çok önemli bir seçime gittiğinibelirterek, “tarihi bir seçime gidiyoruz. Ülkemizin yarınlarını belirleyecekönemli bir seçimi hep birlikte yapacağız. aksaray gerek sahip olduğu lokasyonözelliği ve ekonomik potansiyeli itibari ile ön plana çıkaran İç anadolu’dakiönemli illerimizden birisi. Özellikle sanayi alanında üretim merkezi halinegelmiş bir ilimiz aksaray. son 16 yılda aksaray her alanda büyüdü, gelişti,türkiye’miz büyüdü gelişti. yüzlerimiz gülüyor, başımız dik. büyüyen kalkınanbir türkiye var. kendine güvenen bir türkiye var. aksaray’da da her alandaortaya çıkan gelişmeler gösteriyor ki gerçekten önümüz aydınlık inşallah. 24haziran seçiminde aksaray’da inşallah sizlerin desteği ile 4-0 yapacağız. hükümetolarak, parti olarak rabbim bize müsaade ettiği sürüce, sizlerin bizimyanımızda olduğu sürüce her daim sizlerin yanındayız. bugüne kadar aksaray’ıngelişmesi, kalkınması için yaptığımız çok ciddi işler var. Çok ciddi yatırımaldı. ama daha çok şey yapılacağını da biliyoruz. daha da büyümek için atılacakçok adımlar var. bunlar için her şey hazır. aksaray her şeyin en güzelini hakediyor. aksaray 16 yıldır dünya lideri, ak parti’nin lideri, cumhurbaşkanımızrecep tayyip erdoğan’ın her zaman yanında oldu. aksaray’a, aksaraylıyamüteşekkiriz. biz aksaray’a ne yaparsak yapalım daha fazlasını hak ediyor.sizlerin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” dedi.

“mutlaka sandığa gideceğiz”

maliye bakanı ağbal, önemli bir sürecin içerisindeolduğumuzu hatırlatarak, “hakikaten bu seçimler memleketimiz için önemli birkavşak noktası, tarihi bir dönüm noktası. yeni sistem dahilinde ilk defacumhurbaşkanı seçeceğiz. milletvekilliği seçimleri yapacağız. bu seçimler yatürkiye’yi ileriye götürecek, 16 yıllık kazanımları pekiştirecek, ya datürkiye’nin son 16 yıldaki bütün kazanımlarını heba edecek. bu kadar netarkadaşlar. bu açıdan aksaray’da oy kullanacak bütün kardeşlerime sesleniyorum.Öncelikle mutlaka sandığa gideceğiz. konmuşumuzu, arkadaşımızı sandığagötüreceğiz. Önümüzde 2 gün var. yanlış bilen, tereddüt eden arkadaşlarımızvardır. o kardeşlerimize gideceğiz, yardımcı olacağız, bu seçimin ne kadarönemli olduğunu onlara anlatacağız. bu açıdan her birimiz bir nefer olarak bunuyapacağız” dedi.

“kemal kılıçdaroğlu’nun yalanlarını yalanlamaktan bıktım”

seçim döneminde yalanların biri bin para olduğunu ifadeeden bakan ağbal, “bu seçimlerde artık yalanın biri bin para. ben maliye bakanıolarak kemal kılıçdaroğlu’nun yalanlarını yalanlamaktan bıktım. her gün yalan,her gün başka bir yalan. diyor ki, ‘nasıl olsa ben yalan söylüyorum, bu böylegidiyor.’ kusura bakmasın, o hesap uzmanıysa, bizde maliyeciyiz. Öyle yalanageçit vermeyiz. yalanları varsa da onları da yüzüne karşı vururuz. amagörülüyor ki arkadaşlar, yalan üzerinden, hamaset üzerinden bir siyasetyürütülüyor. Şirinleri oynuyorlar, şirin gözüküyorlar. ama bu şirin gözüken,şirinleri oynayanların gerçek yüzü ne? eski türkiye. yavaş yavaş gerçek yüzleride ortaya çıkmaya başladı. vatandaşlar yavaş yavaş bunların yalanlarını o 24haziran’dan sonra türkiye için ne yapmak istediklerini, niyetlerini,düşüncelerini görmeye başladı. ama ülke olarak., millet olarak, bu ülkeninkaderini, bu ülkenin kazanımlarını bunlara asla teslim edemeyiz. buna aslamüsaade edemeyiz. diyor ki, ‘son 16 yılda ne yaptınız’ diyor. ‘son 16 yıldır buülkenin bütçesini nereye harcadınız’ diyor. allah’tan kork. hiç mi iman yok,hiç mi inanç yok, hiç mi vicdan yok. seçim çalışmaları için gittiğin o yollarıkim yaptı. hangi dönemde yapıldı o yollar. gittiğin havalimanlarını, indiğinuçaklardaki o hava limanları hangi dönemde yapıldı. sen ssk genel müdürü ikenmi yapıldı? sen ssk müdürüydün, o genel müdür olduğun dönemde insanlarhastanelerde, koğuşlarda temiz yatak bulamıyordu, temiz çarşafı bulamıyordu.İlaç almak için giderdik ssk dış kapı hastanesine. sabahın 7’sinde giteczaneden ilaç almaya çalış. bugün yok yarın gel. gözünüze dizinize dursun.bugün vatandaş aksaray’da da, niğde’de de, İstanbul’da da, diyarbakır’da dabirinci sınıf 5 yıldız konforunda hastaneye gidiyor. İlacını almak istediğindemahallesine en yakın eczaneden ilacını sorgusuz sualsiz alıyor. eczanelerdeilaç olmazdı ilaç. hem bu ülkeyi bir takım ilaç firmaları kazıklardı, bumilletin paraları, yüksek fiyatlarla ilaç firmalarına peşkeş çekilirdi, hem devatandaş ilaç bulamazdı.

“sen önce ssk döneminin hesabını ver”

chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun bütçe hesabını, faizhesabını sorduğunu belirten bakan ağbal, “diyor ki, ‘bu ülkeye siz neyaptınız?’ biz bu ülkeye çok şey yaptık. biz bu ülkeye çok şey kazandırdık.bugün bunları söylüyorsunuz ama sizin zamanınızda fakire, fukaraya, engelliyeel uzatıyor muydunuz? o zaman engelli evindeydi. ona sahip çıkan mı vardı? akparti iktidara geldi. dedi ki, ‘engelli bakan ailelere destek olacağız’ bugün450 bin tane engelli kardeşimizin aidatını her ay düzenli olarak ödüyoruz. 400bine yakın engelli kardeşimizin eğitim masraflarını biz karşılıyoruz. sadece bu2 kalemin toplamı 11-12 milyar tl. Şimdi diyor ki, ‘siz 16 yıldır faize paraödediniz’ gözüne dizine dursun. sizin ssk’yı batırmanız yüzünden, uyguladığınızyanlış sosyal politikalar yüzünden oluşan açıkların faturaların faizini bile bumillet ödüyor. yazıklar olsun. kalkmış bana dolar hesabı yapıyor. diyor ki, ‘Şukadar dolar faize para ödedin’ yalanın biri bin para. senin ssk genel müdürüolduğun dönemde, senin hesap uzmanı olduğun dönemde bu ülke kaç milyar dolarfaiz ödüyordu? ondan bile haberin yok. ak parti iktidara geldi 2002 yılı. diyorya, ‘ben yıllardır maliyeciyim’ diyor. ‘ben bütçe yaptım’ diyor. ‘bütçeyibilirim, vergi toplamayı bilirim’ sen ne zaman hükümet bütçesi yaptın? sen nezaman maliye bakanı oldun? sen ne zaman başbakan oldun da devlet hesaplarınıbiliyorsun ki? 2002 yılında ak parti iktidara geldi. 119 milyar lira devletin bütçesivar. bunun yaklaşık 56 milyar lirası nereye gidiyor? faize. yani bir bütçedüşünün ki, yarıya yakını faize gidiyor. geriye kalan ile ne yaparsın? hiçbirşey yapamazsın. personel maaşlarını veremezsin, emekli aylıklarını ödeyemezsin.hatırlayın o günleri. 99 krizini hatırlayın, 2001 krizini hatırlayın. gidip birtakım başkanların önünde önlerini ilikleyenleri hatırlayın. yarısı faizegidiyordu. gözünüze dizinize dursun. bugün ak parti bütçe yapıyor. 100 liralıkbütçenin sadece 8 lirasını faize veriyoruz. 92 lirası nereye gidiyor? vatandaşagidiyor. hizmet olarak gidiyor. yol olarak gidiyor. köprü olarak gidiyor. barajolarak gidiyor. okul olarak gidiyor. hastane olarak gidiyor. Şehir hastanesiolarak gidiyor. bir de kalkmış bana diyor ki, ‘Ödediğiniz faizin hesabınıverin’ sen önce kendi ssk genel müdürü olduğun dönemin hesabını ver. hesapvermeden geçmişin hesabını çıkarmadan bugüne dair hesap sorma gücünü, kudretinisen nereden buluyorsun. eğer senin gücün yetmiyorsa bir maliyeci hesap uzmanıolarak yanına bir fizik öğretmeni de kat çık karşıma. eğer hesabıtutturabilirseniz görelim bakalım” dedi.

programa ak parti grup başkanvekili ve aksaraymilletvekili İlknur İnceöz, milletvekilleri cengiz aydoğdu, mustafaserdengeçti, İl başkanı hüseyin altınsoy, milletvekili adayı muhammed aktaş,tarım ve hayvancılık alanındaki stk başkanları, partililer ve tarım vehayvancılık alanındaki üreticiler katıldı.

 haber yaşar karatay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ortaköy Belediye Başkanı Ahmet Koyuncu,
Sıradaki Haber Ortaköy’de Kurban Bayramı Öncesi İlaçlama Çalışmaları Hız Kesmiyor!