Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VERGİ İNDİRİMLERİ EKONOMİYE CANSUYU OLACAK

ak parti aksaray İl

ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, yılsonuna kadar 6 başlıkta konuttan beyaz eşyaya, mobilyadan otomotive katma değervergisi (kdv) ve Özel tüketim vergisi (Ötv) indirimlerinde atılan adımınekonomiyi canlandıracağına dikkat çekti.

uzun zamandır talep edilen vergide indirim müjdesini hazineve maliye bakanı berat albayrak’ın verdiğini belirten başkan altınsoy, “buvergi indirimleri ekonomiye cansuyu olacak. ekonomideki çarklar yenidendönecek, herkes ekonomik daralma beklerken vergi indirimleri büyümeye katkısağlayacak. en önemlisi bu indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak”dedi.

söz konusu indirimler ile yükselen enflasyonun ciddioranda düşeceğine dikkat çeken başkan altınsoy, “bu vergi indirimleri baştamobilya, beyaz eşya olmak üzere tüm sektörlere dolaylı olarak canlılıkoluşturacak. otomotivdeki durgunluk ise vergi indirimi ile sektörde büyük bircanlılık sağlayacak. en önemlisi vergi indirimleri vergi gelirleriniazaltmayacak tam tersine artıracak. satılmayan malın vergisi olmadığı içinekonomi canlandıkça vergi gelirleri de artacak. İndirimin yapıldığı sektörlerdeüretimin hızla artmasını bekliyoruz. dolayısıyla vergi indirimleri işsizliğinazaltılmasına da büyük katkı sağlayacak.”

yıl sonuna kadar vergi indirimi uygulamasınıngerçekleşeceği sektörleri açıklayan başkan altınsoy, “mobilya sektöründe kdvoranı yüzde 18’den 8’e inecek. beyaz eşyada uygulanan Ötv oranı yıl sonunakadar sıfıra inecek. 1600 cc altı motorlu araçlarda var olan Ötv uygulamasında15’er puan indirim yapılacak. ticari araçlarda kdv oranları yüzde 18’den yüzde1’e inecek. konut satışlarında yüzde 18’den 8’e yapılan kdv indirimi yıl sonunakadar devam edecek. tapu harçlarının yüzde 4’ten 3’e indirilmesi uygulaması yılsonuna kadar devam edecek.” açıklamasında bulundu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi
Sıradaki Haber Ali Abbas Ertürk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti