Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÜMMETİN BİZE İHTİYACI VAR

aksaray’datürkiye gençlik vakfının il

aksaray’datürkiye gençlik vakfının il temsilciliği binası açıldı. açılış kuran-ı kerimtilaveti başladı.  açılış tÜgva yüksekistişare kurul üyesi bilal erdoğan’ın katılımları ile gerçekleşti.

açılışa aksaraymilletvekilleri ak parti gurup başkan vekili İlknur İnceöz, cengiz aydoğdu,mustafa serdengeçti, aksaray valisi aykut pekmez, aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı,  ak parti milletvekili adayı muhammetaktaş,  tÜgva genel başkanıİsmail emanet,  belediye başkanları vestk başkanları ve vatandaşlar katıldı.

tÜgva aksaray İlbaşkanı hacı tokyapmış olduğu açılış konuşmasında; “kıymetli misafirlerimiz ebu davudhazretleri’nden rivayetle peygamber efendimiz (sav) buyurmuşlardır ki; insanlariçerisinde yüce allah’ın en sevdiği kimse kötülükleri terk edip iyiliklere yönelengençlerdir. gençlik dönemi iradeye hakim olmanın en zor dönemidir. böyle olduğuiçin çok özen ve donanım gerekmektedir. yani karşılaşılan problem ne kadar çoktehlikeli ise o zaman o nispettehazırlık yapmak doğru olacaktır. genç iradesibu noktada kontrol edilemediği takdirde her türlü kötülüğe sevk eden nefsiarzular Şevki istekler kişi üzerinde etkin olmaya başlamaktadır. ne şerprogramsız gerçekleşir ne de hayır, demek ki daha ortaya çıkmadan neyin doğruneyin yanlış çatışmasının yapılmışsa ona uygun kaçınılmaz olacaktır. tÜgva ailesiolarak ilkokuldan üniversiteye oradan çalışma hayatında da devam eden birprogramdan bahsediyoruz gayemiz allah rızasını İlke edinmiş İslam’ın maneviatmosferinde huzur bularak fenni ilimlerde kendini yetiştirmiş genç bir nesilyetiştirmektir. 8 adet dersliğimiz var.kitap kıraathanesi, bilgisayar destekliçizim programları, dil kursları, matematik kursları, sosyal etkinlikler gibibirçok faaliyetler gibi genç kardeşlerimizin gelişimine destek olacağızbinalarımız genişliği ve organizasyon yapısı çalışmalarımızın veetkinliklerimiz kalitesini arttıracaktır binamızın tadilatı ve gelişmesi içinçok çalıştık” dedi.

aksaraybelediye başkanı haluk Şahin yazgı;“rabbim nasip etti böyle büyük bir yerin açılışını gerçekleştireceğiz. hacıkardeşimle yapmış olduğumuz konuşmalarda, görüşmelerde buraya yapacağımızdesteği buraya yapacağımız katkıları detaylıca görüştük. burada hem destek olankatılımcılarımız var. Özellikle teşekkür etmek istiyorum. burada büyük abiolarak büyük destekçi olarak elimizden geleni yapacağız. ramazan’ın huzurubereketi üzerimize siniyor böyle bir güzel yerin açılışı yapmak gerçekten debizleri mutlu ediyor. sizlerin de bahsettiği gibi sayın cumhurbaşkanımızın hembize yapmış olduğu toplantılarda hem de aslında şu anda huzurunuzda gördüğünüzbu kardeşiniz bundan 4 sene önce belediye başkanı olarak seçildiği dönemdetürkiye’deki en genç belediye başkanı idim. 

dolayısıylacumhurbaşkanımızın gençlere verdiği değer gençlere verdiği önem aslında, buradasizin huzurunuzda yapmış olduğumuz çalışmalarla yapacak olduğumuz hizmetlerleinşallah daha da kat kat artacaktır. gençlerimizi önem vermek çok önemli.bizler gençlik festivalleri izle gençleri yapmış olduğumuz diğer çalışmalarlaonlarla sürekli istişare ederek daha güzel daha iyi aksaray daha güzel türkiyeiçin bizler de üzerimize düşen vazifeleri biliyoruz. bu güzel vakıflarımız daderneklerimiz de en iyi noktaya getirmeye gayret edeceğiz çalışmalardabulunacağız buranın açılmasında kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum.  bizler de elimizden geldiği kadar açılmanoktasında hem de bundan sonraki yapacak olduğumuz katkılar da üzerimize düşenne varsa inşallah yerine getireceğiz” dedi.

aksaray valisiaykut pekmez;  türkiye gençlik vakfının aksaraytemsilciliğini açmak için bir araya geldik. bin yıl önce geldiğimiz anadolu’yu vatan etmek zor oldu. her zaman bukonuda bedeller ödedik. her fırsatta bizleri anadolu’dan atmak istediler. haçlıseferleri ile başlayan zihniyetle mücadele etmek zorunda kaldık. İşte 80 öncesindesağ sol çatışmaları daha sonra bölücü terör örgütleri bu emel’i gerçekleştirmekiçin çalıştılar ama maalesef 15 temmuz 2016’da dünyanın en büyük hain girişimile karşı karşıya kaldık. kendi uçağımız helikopterimiz tankımız kendimeclisini kendi halkını bombaladı. bu mücadele bugün de devam edecek bundansonra da devam edecek. elbette mücadeleyi kanımız pahasına sürdürdük. akif’indediği gibi toprağı sıksan şüheda fışkıracak durumda her karış toprağımız Şehitkanlarıyla sulandı. geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza gençlerimizeiyi yetiştirmeliyiz. Çünkü bu mücadelede her zaman başarılı olmadılar pekimilli değerlerimizi ahlaki değerlerimizi dini değerlerimize sahip vatanına,milletine, ezanını seven gençlerimizle geleceğimizi teminat altına almalıyız.İşte bugün açılışını yapacağımız vakıfımızda bu gençleri yetiştirme noktasındaönemli bir misyon üstlendi. Önemli bir görev üstlendi. aksaraytemsilciliğimizde İnşallah hem fiziksel olarak hem de maneviyat olarak bugençliğimizi yetiştirecek kapasitede. bu temsilciliğin ilimize ülkemize hayırlıolmasını diliyorum” dedi.

türkiye gençlikvakfı (tÜgva) başkanı İsmail emanet;“Öncelikle mübarek ramazan ayının kutluyorum. ramazan ayının bereketi üzerinizeolsun diyorum. tabii bu güzel ayda güzel günde 3 tane ilimizin iltemsilciliğinin açılışını gerçekleştirdik. Üçüncüsünü de sizlerle birlikteaçıyoruz. İlk defa bu saatte bir il temsilciliği açıyoruz. bu da bizim için ilkoluyor. 249.binamızı açıyoruz. ramazan’ın bereketi ile böyle bir kalabalık olurmu diye? ramazan bereketiyle geliyor. siz kıymetli misafirlerimiz de buradabuluşmanın da mutluluğumu yaşıyoruz.

tabiiki türkiye gençlik vakfı kısa bir zaman önce gençliğin enerjisi ile hergençliğe her ile dokunma ile yanan ülkemizin güçlenen yükselen en kıymetlideğeri olan gençlerimizi yarınlara daha çok hazırlamak için gayret sarf edenbir vakıf.  vakfımız kurulduğu gündenbugüne kadar ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye çalışan gençleregençliğimizin olduğu her alanda 10 yaşından 35 yaşına kadar her alandahizmetlerimizi sürdürüyoruz. yeni nesil gençlik vakfı anlayışıyla yola çıktıkve yaptığımız her çalışmada kuruluşumuzdan itibaren belki, türkiye’nin en gençortalama 27 yaş civarında kurulan bir vakıftır. gençlerin içinde olduğuyönetiminde olduğu karar veremem mekanizmalar da olduğu uygulayan olduğuuygulanan projelerden de faydalanan bir anlayışla geçtiğimizi bugünden itibarensorumluluk vererek yarınlara hazırlıyoruz. birçok yeniliği çeşitli eğitimlerle30’un üzerinde spor branşını kendi bünyemizde barındırdığımız spor kulübümüzle,kültür, sanat etkinliklerimizle, tiyatro akademilerimizle gençlerimiziyarınlara daha iyi hazırlıyoruz. Çünkü ülkemiz güçlendikçe büyüdükçe artık15-20 sene öncesi gibi sadece yarını planlayan düşünen ülke değil 2023’ler, 2050’ler,2071’leri hayal ediyorsa bugünlerden hazırlamalıyız.

bizde türkiye gençlik vakfı olarak dokunulmayan geç kalmayacak sözü ile yolaçıktık. o yüzden ilçelerimizde 352’ye ulaştık illerimiz bitti. bütüngençlerimizi buraya davet ediyoruz. onların burada kendilerini ifade etmeleriniistiyoruz. bir alan açıyoruz burada ki imkânlardan kendilerine en iyi şekildegeliştirmeye vatanına milletine faydalı olacağı bir gençlik olabilme imkanısağlıyoruz. bu imkânların bütün gençlerimize ulaşılabilmesi için elimizdengelen bütün gayretleri sarf ediyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki gençlerimizsadece bu ülkenin değil, sadece müslümanların değil, dünyanın kaderinideğiştirecek gençler olacaktır. bu vesileyle inşallah birçok il temsilciliğimizden daha büyük aksaray il temsilciliğimiz 2200 metrekaredir. büyük bir iltemsilciliği açarak aslında buradaki sorumluluğumuzu da bir daha hatırlamakistiyorum. buradaki kardeşlerime. burada da başta aksaray’ımızı sonra daülkemizin daha sonra da dünyanın kaderini değiştirecek nesiller İnşallahburalardan yetişir diyorum” dedi.

programda konuşma yapan tÜgvayüksek istişare kurul üyesi bilal erdoğan;  tÜgva neyapmaya çalışyor? İşte bizim medeniyet ihya yolculuğumuzda gençliğe doğrutemellerin atılması mücadelesini veriyor. bakıyorsunuz işte 200 yıl belki 200yılı aşkın bir süredir içine girdiğimiz bu bir batılılaşma serüveni  bizi nerelere getirdi. İşte ak patiiktidarından önceki cumhurbaşkanımızın liderliğinden önceki dönemihatırlayalım. başka ülkelerin liderlerinin önünde el pençe el divan duranbaşbakanlar gördük. İşte bir başbakanın tansiyonu ile ilgili inen çıkanborsaları gördük ve kriz üstüne kriz yaşayan, maalesef darbe üstüne darbe  gören dünyada kriz olmadan kendi içine krizler üreten bir ülkeydik. İnsanların inanç özgürlüğünden mahrumolduğu  bir ülkeydik. İnanç özgürlüğü kiyüzlerce yıl dünyada sancaktarlığını bayraktarlığını yaptığımız inançtan mahrumbırakılmak istendik. yani değerlerine inancına dinine diyanetine yabancı birnesil yetiştirilmek istendi ülkemizde işte ezanın yasaklanışında onlarıgörüyoruz. türk sanat müziğinin yasaklandığını biliyoruz bu ülkede yani sadecedine ait şeyler değil, bizim kimliğimize ait birçok unsurun baskı altındaolduğunu biliyoruz. geçtiğimiz bu batılaşma serüvenin de niye batılılaşmak diyesadece şekli unsurlara takılıp kaldık. batılılaşmada işte batının ceketinikravatını anladık. batılılaşmada batının harflerini anladık. batılılaşmadabatının  teknolojisini bilimini feninianlamış olsaydık. o zaman belki işte vecih hürkuşlar , nuri  demirağlar bu ülkeyi uçakla buluşturmakistediği zaman engellenmemiş olurlardı. veya devrim otomobili 1960 yola çıkmışolsaydık bugün türkiye işte japonya’nın arabaları ile yarışan  markalara sahip olabilirdi. ama bunlarınyasaklanmasının arakasında  bunlarınengellenmesinin arakasında da  maalesefhep aynı dinamikler olmuş yani bu ülkeye batılılaşma adı altında  batıyamahkum olmak biçilmiş. Şimdi  bu son 15yıldır şunu gördük  tayyip erdoğanliderliğinde  yeniden bir özgüvenletanıştık. bu özgüven  bir batılılaşmadiye batıya  esir edilmişiz  artık kendimiz olarak da dik durabiliriz.kendimiz olarak da kalkınırız  kendimizolarak ta kendi kararlarımızı bağımsız olarak  bağımsız şekilde verebiliriz. kendi kimliğimizi yeniden kuşanabiliriz.bu ciddi bir iddia meselesi dünyada bunu yapabilen ülke  fazla değildir. onu da tespit etmek lazım.ama türkiye hamdolsun bugün sadece kendi dış politikasında kendi kararlarınıverebilen ülke olabilme yolunda yürümüyor aynı zamanda  dünyadaki başka  mazlumlara da el uzatır duruma geldik. İşte daha yeni kudüs meselesi  nedir kudüs? müslümanlarındır ama  işteamerika’sı kalkıyor  diyor ki kudüsİsrail’in başkentidir bunu tanıyorum diyor ve İslam dünyasına bakıyorsunuz.İslam işbirliği teşkilatının dönem başkanı olmasak cumhur başkanımız 3 güniçerisinde bu toplantıyı tertip etmese maalesef durumumuz pek iç açıcı değil.Ümmetin durumu pek iç açıcı değil. bakıyorsunuz kudüs’e sahip çıkmasıgereken  İslam İş birliği teşkilatının  bunun için kurulmasında  baş rol oynamış ülkeler  ses çıkarmıyor. anca dış işleri bakanıseviyesinde yada dış işleri bakanı yardımcısı seviyesinde tepki veren ülkeleroldu. İşte  türkiye’nin  bu güçlü duruşuna ümmetin ihtiyacı var.kudüs’ün ihtiyacı var. gazze’nin ihtiyacı var. somali’nin ihtiyacı var.bosna’nın ihtiyacı var. bütün ümmet ve bütün mazlumlar         gerçekten umut için türkiye’ye bakar oldular. allah’ınızıseverseniz  dünyada zulme uğrayan  bir milletin amerika diye  bir ümidi olabilir mi? amerika bizi kurtarırdiye bekliyor mudur? veyahut ta avrupa birliği bizi kurtarır bu işten  diye bekliyor mudur?   gidin sorun somalilere gidin sorungazze’deki mazlumlara, gidin dünyadaki başka yerlere arakan’dakileregidin  ama erdoğan diyorlar. yani tayyip erdoğanliderliğindeki türkiye            onlar için umut olmuş. türkiye’ninbayrağını   gördükleri zaman gözlerigülüyor. demek ki bizim  elimizde önemlibir emanet var. yani  dünya mazlumlarınınümidi olabilmiş bir lider  türk milletineemanet edilmiş” dedi.

            daha sonra açılış kurdelasını kesenbilal erdoğan ve protokol  tÜgva ilhizmet binasının hayırlı olması dileklerinde bulunarak hizmet binasınıgezdiler. 

haberyaşar k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!