Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Kendi Savunma Sanayini Kuran Bir Ülke

Ak Parti Milletvekili Cengiz

Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu Aksaray’da başlattığımız kentsel dönüşümle Aksaray’ın kaderini değiştireceğiz. Bu proje tarihi bir projedir. Ayrıca Aksaray- Konya arası Türkiye’nin sanayi havzası olacak dedi.
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Bunun üzerine seçim çalışmaları yürüten AK Parti Milletvekili ve adayı Cengiz Aydoğdu geçtiğimiz günlerde Kanal 68 sunucusu olan Sedat Eker’in “Seçim 2023 Özel “ programına katıldı.
Program esnasında yaptıkları ve yapacakları hakkında konuşma yapan Aydoğdu Ak Parti’nin Türkiye için yaptıklarından, kendilerinin ise Aksaray için yapmış olduğu projeleri ve geleceğe olan yatırımlarından bahsetti.
Program sırasında İslam dünyasına değinen Aydoğdu; “Türkiye buraya çok zor süreçlerden geçerek geldi. Esasen seçim yapmak bile bir millet için büyük bir mazhariyet. Bugün bir Türk dünyasından söz edebiliriz artık. 21. Yüz yılda bir Türk dünyası devletler topluluğundan söz edebiliriz. İslam dünyası devletlerinden söz edebiliriz. Bütün bunların gözü hem Türk dünyasının hem İslam dünyasının kutup yıldızı diyebileceğimiz Türkiye’deki seçimlerde kimin kazanacağı kimin kaybedeceğinden ziyade demokrasi tecrübesi Türkiye’nin hayata geçmesi, sağlam, onlara örnek olabilecek bir demokrasi inşa edebilmesi açısından bu çok önemli bir şey.” ifadesini kullandı.
Aksaray’da başlatılan kentsel dönüşüme değinerek konuşmasına devam eden Cengiz Aydoğdu; Aksaray’ımıza, hemşehrilerimize müthiş bir şey. Ben daha önce Mehmet Özhaseki Bey Çevre Bakan’ıydı. O dönemde çok ısrar ettim. Bakan beyle görümler yaptım anacak şartlar oluşmadı, giremedik, bu dönemde Evren Bey elini taşın altına koydu oraya girdik.Ama o kentsel dönüşüme girebilmek içim neler yapıldı, nelerden geçildi, nasıl geldi? Şimdi orada görüyoruz güzel bir şey yapılıyor ama oraya kadar gelme çok ayrı bir macera bunu devleti bilenler bilir yani onun devletin koridorlarında nelerden geçtiği, nasıl süreçleri takip ettiği bu Aksaray’ımız için bence Aksaya kaderini döndürecek bir proje o “ dedi.
Aksaray’a yapılacak olan yatırımlara da değinen Cengiz Aydoğdu;” Hayal edeceksin yapacaksın Aksaray- Konya arası deprem açısından da müsaitliği sebebiyle uzun vadede, uzun vade derken; bir on yıl sonra, on beş yıl sonra Aksaray- Konya arası Türkiye’nin sanayi havzası olacak diyorum. Öyle bir bütünleşecek çünkü Sultanhanı Organize ve Eskil Organize olan talep, rağbet bize bunu gösterdi dedi.
Program sonunda ise Aydoğdu; ”Türkiye’nin maceraya ihtiyacı yok devlet idaresi, ülke idaresi çok ciddi. Pireye kızıp yorgan yakılmasın Türkiye’yi yirmi yıldır bir atılım hamlesi içerisinde bugün de kedi milli savunma sanayisini kurmuş, kendi imalat sanayisini kurmuş. Bugün Aksaray’da ben Sayın Valime istirham ediyorum zaman zaman ortaöğretimdeki öğrencilerimizin son sınıflarını götürüp organize sanayiyi gezdirelim, Aslında bu halkımız için de söz konusu oradaneler olduğunu görmeleri lazım Aksaray üretiyor. Sadece Aksaray değil, Türkiye üretiyor Türk milleti üretmeyi öğrendi. Ürettiğini bütün dünyaya pazarlamayı öğrendi. Ak Parti olarak yirmi yılda biz bunu sağladık yani otoyollar, köprüler, doğal gaz bulunması vesaire bunları saymıyorum.Bunlar elbette bizim hayalimizdi. Öte yandan da kültürel anlamda Ayasofya’nın açılması kültürel zihindeki vesayetlerin kaldırılması vesaire bunları da saymıyorum ama Türkiye müstakil sanayileşmiş kendi savunma sanayini kendi yapan bir ülke olup ayağa kalkmanın zevkine vardı. Bunu devam ettirsin milletimiz siyasi kaprislere, siyasi kavgalara değil milletin büyük davalarına odaklanalım ve oyumuzu ona göre kullanalım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Fatma Altınok