Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Turan Yaldır Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna seçildi

14 Mayıs Pazar günü

14 Mayıs Pazar günü yapılan Milletvekilliği seçimlerinin ardından İYİ Parti Aksaray Milletvekili olarak seçilen Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna seçildi.

Milletvekili Turan Yaldır, konu hakkında yaptığı açıklamada;  “TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonuna seçildim. Seçim süreci boyunca bir üretici olarak bizzat tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerimizin hakkını savunacağıma söz vermiştim. Aksaray tarımı için gelecek yüzyıla damga vuracak Tarımsal Sulama projesi başta olmak üzere birçok projeyi, sorunu ve konuyu gerek Tarım Komisyonunda gerekse Meclis gündeminde sık sık dile getirip üreticilerimizin haklarını savunacağım.” ifadelerini kullandı.

Yaldır, seçim çalışmaları esnasında sık sık Aksaray’ın başta tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları ve ihtiyaçlarından bahsetmiş, bu hususta TBMM’de Aksaray’ın sesi olacağını dile getirmişti. Uzun yıllardır Aksaray’da tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyetleri bulunan Yaldır, Aksaraylı çiftçilerin sorunlarını bilmektedir. Aksaray nüfusunun yarısına yakını tarım, hayvancılık ile geçimini sağlamaktadır. Aksaray için tarım ve hayvancılığın önemini bilen Yaldır seçim gezilerinde TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görev alarak şehrimizin tarım ve hayvancılık alanında gelişmesine katkı sağlamak istediğini belirtmişti. 14 Haziran Çarşamba günü yapılan komisyon seçimleri neticesinde komisyon üyeliğine seçilen Yaldır, Milletvekili seçilmesinin ilk ayında Aksaraylı hemşehrilerine verdiği bir sözü daha yerine getirmiş oldu. Turan Yaldır geçtiğimiz hafta TBMM 28. yasama döneminin ilk soru önergelerini vererek Aksaraylı hemşehrilerine verdiği sözü yerine getirmiş, Aksaray’ın 20 yılı aşkın süredir gündeminde olan ancak henüz hayata geçmemiş olan Aksaray – Ulukışla Demiryolu Projesi ve Aksaray – Ortaköy Duble Yol Projesi’nin akıbetini sormuştu.

Yaldır, Milletvekili seçilmeden önce “Aksaraylı hemşehrilerim beni Milletvekili olmaya layık görürse Aksaray’ın en çalışkan Milletvekili olacağım, Aksarayımızın ve hemşehrilerimizin haklarını her platformda arayacak, ve söke söke alacağım. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir üretici kardeşiniz olarak görev alacağım, çiftçimizin sesi olacağım, açık ve net söylüyorum, söz veriyorum, taraf olacağım Aksaray’ın ve çiftçisinden sanayicisine, gencinden yaşlısına taraf olacağım. Coğrafya kaderdir, kötü yönetim ise sadece tarihsizlik. Bizim vizyonumuzda tarımından sanayisine büyük potansiyele sahip zengin bir Aksaray var. Coğrafi konumu itibariyle birçok avantaja sahip şehrimizin bu potansiyelini ortaya çıkaracak, Allah’ın izniyle, kötü talihimizi hep birlikte değiştireceğiz.” demiş, Milletvekili ve Komisyon Üyesi seçildikten sonra ise; “Anadolu’nun bereketli toprakları başta olmak üzere Aksaray’da üreticimizin ve çiftçilerimizin sorunlarını yakından biliyor ve yaşıyoruz. Aksaraylı çiftçilerimizin artık çiftçi bir Milletvekili var. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda yine en aktif milletvekili olarak ilimiz ve ülke tarımımız için sorunları çözüme kavuşturma konusunda tüm çabayı göstereceğim.” ifadeleriyle Aksaray’ın haklarını savunma noktasında ne kadar kararlı olduğunu göstermişti.

Yaldır, seçimden önce sık sık dile getirdiği başta Aksaray Ovası Tarımsal Sulama Projesi, ruhsatsız su kuyuları, imar planı yapılmamasından kaynaklı köy ve beldelerimizde yaşanan arsa sorunları, şeker pancarındaki yetersiz kota uygulaması, bozuk arazi yolları gibi konuları artık TBMM’de görev aldığı Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda gündeme getirip, Aksaray’ın yıllardır hasret kaldığı hizmetlere kavuşmasını sağlayacak gibi duruyor. Milletvekili Yaldır, “Şehrimiz hayvancılık potansiyeli bakımından ülkemizin en önemli illerinden biridir. Buna rağmen, hükümetin yanlış hayvancılık politikaları yüzünden üreticilerimiz geçim sıkıntısı çekmektedir. Atalarımızın mirası ve en iyi bildiğimiz meslek olan tarım ve hayvancılık bütün cazibesini yitirmiş durumdadır. 2022 yılında, yanlış hayvancılık politikaları yüzünden Türk üreticileri olarak anaç varlıklarımızın yaklaşık %35’ini kesime gönderdik. Süt ve et üreticilerimiz başta olmak üzere hayvancılık yapan üreticilerimizin yem, elektrik, akaryakıt ve diğer girdilerinin çiğ süt ve karkas et satış paritesine endekslenmesi ve ürün kalitesinin artırılması için gerekeni yapacak, hayvancılıkla uğraşan başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimizin işlerini huzur ve bereket içerisinde yapmalarını sağlayacak, gençlerimizin gelecek kaygısını ortadan kaldıracağız.” ifadeleriyle hayvancılık ile ilgili sorunlara vakıf olmanın dışında sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulunarak mecliste Aksaray için yapıcı muhalefet yapacağını göstermiş olmaktadır.

Haber Bülteni