Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TASARRUF DÖNEMİ BAŞLIYOR

cumhurbaşkanı ve ak parti

cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyiperdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “2019- 2021 dönemi yatırım programı”nıdeğerlendiren ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy, alınan tasarruf önlemleriile 3 yılda 60 milyarlık tasarruf sağlanacağını bildirdi.

başkan recep tayyip erdoğan’ın, “2019- 2021 dönemiyatırım programı’na ilişkin yayımladığı hazırlık genelgesinde temel hedefinekonomide dengelenmeyi, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğunu vurgulayanbaşkan altınsoy, amacın enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak,tasarrufları artırmak olduğunu belirtti.

kamu yatırım öncelikleri özel sektörün yenilikçi veüretken yatırımlarını ve ticareti destekleyecek mahiyette belirleneceğinikaydeden altınsoy, iş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştiren niteliklialtyapı yatırımlarına öncelik verileceğini söyledi.

başkan altınsoy, “genelge ve orta vadeli mali plan’agöre, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışınadoğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecek. Öncelikli projelerden enkısa sürede tamamlanabileceklere öncelik verilecek. zorunlu haller dışındayatırım programına yeni proje alınmayacak” diye konuştu.

  cumhurbaşkanı’nınyayımladığı genelge ile 3 yılda 60 milyar liralık tasarruf sağlanacağını aktaranaltınsoy, “kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojmanve sosyal tesislere yönelik harcamalar sınırlandırılacak. mükerrer sağlıkyatırımları teklif edilmeyecek. sağlık harcamalarının azaltılması için koruyucuve önleyici sağlık hizmetleri geliştirilecek. İlaç maliyetleri azalacak. lüksveya ithal yoğunluğu yüksek ürünler tespit edilip vergi düzenlemesi yapılacak.finansman sağlanırken borçlanmalar tl cinsinden yapılacak. strateji ve bütçebaşkanlığı tarafından olumlu görüş verilmeyen ve yatırım programıyla ilişkisikurulmayan hiçbir proje için dış finansman arayışına girilmeyecek. mega altyapıprojeleri doğrudan yabancı yatırım yolu ve uluslararası finansmanla hayatageçirilecek” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MHP Aksaray İl Başkanı'ndan İttifak
Sıradaki Haber MHP Aksaray İl Başkanı’ndan ittifak bombası: AK Parti-CHP İttifak iddialarına Karataş’tan yanıt!”