Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

REFAH DÜZEYİNİ ARTIRACAK REFORM PAKETİ

cumhurbaşkanlığı’ndan vatandaşlara yeni yıl

cumhurbaşkanlığı’ndan vatandaşlara yeni yıl müjdelerigeldiğini aktaran ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy,“cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız recep tayyip erdoğan’ın onayı ile 7’den70’e tüm kesimlerin günlük hayatına yansıyacak, refah düzeyini artıracak reformpaketi, 2019’da yaşama geçiyor” dedi.

başkan recep tayyip erdoğan tarafından onaylanancumhurbaşkanlığı 2019 yıllık programın yürürlüğe girdiği müjdesini veren başkanaltınsoy, “81 milyonun yüzünü güldürecek reform paketi ile türkiye, sosyalgüvenlikten eğitime, adaletten sosyal korumaya, çalışma hayatından güvenliğekadar birçok alanda yeniliklere sahne olacak” dedi. başkan altınsoy, programdaeğitim, sağlık, adalet, güvenlik, temel hak ve özgürlükler, aile ve kadın,sosyal koruma, kültür ve sanat, istihdam ve çalışma hayatı, sosyal güvenlik,spor, yenilikçi üretim-istikrarlı yüksek büyüme olmak üzere 15 başlıktatürkiye’yi bir üst lige taşıyacak hedefleri şöyle sıraladı:

erken evliliklemücadele:

erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele çalışmalarıartırılacak. Şiddet gören kadınlara yönelik hizmet veren birimlergeliştirilecek. Çocuklara yönelik ihmal ve istismar önlenecek, engellilereyönelik ev tipi kuruluş sayısı artacak. erken yaşta ve zorla evliliklerlemücadele strateji belgesi ve eylem planı (2018-2023) uygulanacak.

kreş desteği:

geliri düşük ailelerin kreş ve gündüz bakımevihizmetlerinden yararlanması sağlanacak. koruyucu aile hizmetiyaygınlaştırılacak. engellilere yönelik ev tipi kuruluş sayısı yükseltilecek.

memura Ödül sistemi:

kamu kurum ve kuruluşlarında etkili bir insan kaynaklarıplanlaması yapabilmek için esnek çalışma modelleri geliştirilecek. kamu sektörüinsan kaynağının ödül ve performans sistemleri vasıtasıyla etkin yönetimisağlanacak.

emekliye koruma:

devredilen ssk ve bağ-kur emekli aylıklarının 2019 yılıocak ve temmuz aylarında önceki 6 aylık enflasyon tahmini dikkate alınarakartırılacak. kamu görevlileriyle yapılan toplu sözleşme hükümlerine göre memurmaaşları ve memur emekli aylıklarının 2019 ocak ayında yüzde 4, temmuzda yüzde5 artırılacak.

dar gelirliyekonut:

dezavantajlı grupların barınma ihtiyacı için raporuhazırlanacak. konut projelerinde dar gelirliler, engelliler, yaşlılar,kadınlar, öğrenciler gibi dezavantajlı grupların barınma ihtiyacınınkarşılanmasına yönelik bir araştırma raporu hazırlanacak.

İlkokulda okulyemeği:

beslenme dostu okul programı uygulamasına devam edilirkenilkokullarda “okul yemeği” programı başlatılacak.

yeteneğe göreeğitim:

ulusal hayat boyu Öğrenme İzleme sistemi kurulacak.İlkokul müfredatı çocukların ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun olarakiyileştirilecek. İlkokullarda not yerine çocukların gelişimsel özellikleridikkate alınarak çok yönlü değerlendirme sistemi kurulacak.

esnek müfredat:

mesleki ve teknik eğitimde alan eğitiminin 9’uncusınıftan itibaren başlaması ve müfredatın esnek ve modüler olarakyapılandırılması sağlanacak.

Öğretmene teşvik:

Öğretmenlik mesleği cazip hale getirilecek. fırsateşitliği bağlamında ikili eğitimden tekli eğitime geçme çalışmaları sürecek.elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenler için teşvik mekanizmasıkurulacak.

kentlere yazlıksinema:

kültürel tesis ve faaliyetler kademeli olarak yerelyönetim kuruluşlarına devredilecek. Özel tiyatrolara destek artacak. sinemasalonu olmayan kentlere yazlık sinema kurulacak.

yargılamahızlanacak:

adli ve idari yargıda yargılama hızlanacak. avukatlık venoterlik hizmeti iyileştirilecek. zorunlu arabuluculuk ve sulh gibi alternatifyöntemler yaygınlaştırılacak.

milli göçpolitikası:

türkiye’de yasal olarak ikamet eden ve uluslararasıkoruma kapsamında bulunan yabancılara dair gerekli görülen alanlardapolitikaları belirleyen milli göç politika belgesi hazırlanacak. uyum eğitimprogramı oluşturulacak. göç izleme ve takip sistemi iyileştirilecek.

kıdem tazminatındareform:

sosyal tarafların mutabakatıyla tüm işçiler açısındanerişilebilirliğin güvence altına alan bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatıreformu gerçekleştirilecek. böylece çalışma hayatında kıdem tazminatı alamayantek bir çalışan kalmayacak. bir gün çalışanın da kıdem alması sağlanacak.

kırsala esnekzamanlı eğitim:

erken çocukluk eğitim hizmeti yaygınlaştırılacak. kırsalve düşük yoğunluklu yerleşim bölgelerindeki çocuklar için esnek zamanlı vealternatif erken çocukluk eğitimi modelleri uygulanacak. toplum temelli erkençocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve geziciotobüs sınıflar devreye sokulacak. oyun temelli gelişim etkinliklerinin yeraldığı yaz okulu programları açılacak.

terörle dijital mücadele:

kamu düzenini ve güvenliğini tehdit eden olaylarınöngörülmesi ve önlenmesi için bilişim teknolojilerinin etkin şekildekullanılacağı projeler hayata geçirilecek. personel nitelik ve nicelikbakımından iyileştirilecek, profesyonelleşme artırılacak, personelin fiziki veteknolojik donamını geliştirilecek.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz
Sıradaki Haber Milletvekili Aydoğdu’dan Türk siyasetine yönelik dikkat çeken açıklama