Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖZEL DERNEKLER “DİNÇER” DEDİ

aksaray’da faaliyet gösteren sivil

aksaray’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarındanak parti belediye başkan adayı evren dinçer’e destek gelmeye devam ediyor. 7’den70’e herkesin gönlüne giren dinçer’e en anlamlı destek beyazay derneği’nden geldi.

aksaray belediye başkan adayı evren dinçer, beyazay derneğiçatısı altında bulunan ortopedik derneği başkanı bekir kaya, beyaz derneğibaşkanı doç. dr. mustafa kayhan erbaş, İşitme engelliler derneği başkanı yakupamaç, görmek engelliler spor kulübü başkanı ramazan dağ, engelli annelerderneği başkanı gülay Öztürk, yönetim kurulu üyeleri, engelli ve aileleriylebir araya geldi.

engellilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen başkanadayı dinçer, seçilmesi halinde yapacağı düzenlemeleri anlattı. engelli olmanınkimsenin elinde olmadığını ifade eden dinçer, “engelli kardeşlerimiz, engelliolmayanların yerine engelli olduğunu düşünüyorum. görme engelli bir kardeşim,benim gözümde, benim yerime görme engelli olmuştur. İşitme engelli de fizikselengelli de öyle. bu kardeşlerimizin toplumdan ve bizden alacağı haklar var. sağlamolanlar, engelliler için tasarlanan yerlerde hayatlarını kolayca idameettirebilirler ama engellilerin sadece sağlamlar için tasarlanan yerlerdeyaşamalarını sürdürmeleri imkansızdır. burada görev kamu yönetimine, yerelyönetime düşer. ak parti hükümetleri engelliler için çok güzel çalışmalaryaptı. sunulan imkanlar hep üst seviyede oldu ama yeterli mi, yeterli değil.İnşallah eksiklerimizi sizlerin de yardımıyla bir bir tamamlayacağız.” dedi.

tek isteğinin engellilerin kentin bir başından diğerucuna kadar kolayca gitmesini sağlamak olduğunu söyleyip, kaldırım işgallerinede değinen dinçer, “hiçbir yerde, engellerin kullandığı kelimeyle ‘işgaliye’yemüsaade etmeyiz. hükümetimiz toplu taşıma araçlarıyla ilgili çok net düzenlemeleryaptı. Özellikle 1 nisan’dan itibaren bu şehrin kaldırımlarında, engelliengelsiz herkes için bir hak olan kaldırımlarda, araç parkına asla müsaadeetmeyeceğiz. ‘yeterli otopark var mı ki, önce bunları sağlayın sonra bizikaldırın’ diyebilirsiniz. yeterli otopark imkanı 5 yıl içerisinde sağlanacak. amahiçbir şey kaldırım işgalini hak olarak vermez. gerek ticari malları koymagerekse de araç park etme; bu hususu da esnaflarımızla oturup konuşarakhalledeceğiz. herkes kaldırımdan içeriye girdiği zaman, bir rahatsızlıkolmayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

evren dinçer’in engellilere sahip çıkacağına olan inançlarınıdile getiren dernek başkanları ise, “cumhurbaşkanımız recep tayyip erdoğan’ıntalimatlarıyla bizlere sahip çıkılmıştır. bizlerin birçok hakkı da yine akparti döneminde kanunlaşmıştır. cumhurbaşkanımız bizlere sahip çıktığı gibibizlerde onun emaneti olarak gördüğümüz evren dinçer’e sahip çıkacağız.” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti İl Başkanı Hamza
Sıradaki Haber Ak Parti’de 81 İl Teşkilatı tek tek Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bayramlaştı!