Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRETMENLER BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR

aksaray İyİ parti İl

aksaray İyİ parti İl başkanı Özhan tÜremİŞ 24 kasımÖğretmenler günü münasebetiyle yaptığı basın açıklamasında;

“Öğretmenler bu ülkenin geleceğidir diyen başöğretmenmustafa kemal atatürk’ün 100. yaşına denk gelen 1981 yılından bu yana 24 kasımgünü öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerleölçülür. Öğretmenlerimizin bir türlü çözülemeyen sorunlarına ve maddisıkıntılarına bakılacak olursa, uygarlık düzeyimizin pek de yüz güldürücüolmadığı ortadadır. 

öğretmenlerimiz mutsuz ve huzursuzdur. Çünkü yapmışoldukları  fedakarlığın karşılığınıalamıyorlar. hem ekonomik olarak hem de itibar noktasında gerekli değeri neyazık ki göremiyorlar. gün geçtikçe fakirleşiyor ve itibarsızlaştırılıyor.sorunlarının  çözümüyle ilgili hükümet vebakanlıktan gerekli karşılığı alamıyorlar. sorunları çözülmüş öğretmen mutlu vetam anlamıyla yaptığı işe kendini verebilen, daha verimli ve başarılıöğretmendir.

sözleşmeli öğretmen uygulaması öğretmenlik mesleğine veeğitime darbe vurulduğunun kanıtı niteliğindedir. tüm öğretmenler kadroluolmalı, atanamayan öğretmenlerin atanması gerçekleştirilmelidir. gelecek nesillerinyetiştirilmesini sağlayan öğretmenlerimizin, sosyal ve ekonomik hakları,gelişmiş ülkelerdeki meslektaşları düzeyine çıkartılmalı ve onlara daha güzelyaşam şartları sunulmalıdır. her 24 kasım gününe itafen verilen sözlertutulmalıdır.

geleceğe dair yeşerecek her umudun ışığı, milletimizinmaddi ve manevi gelişmişlik düzeyini, varlık ve bekasını yükseltecek beşerigücünün mimarı öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerinde, biz biliyoruz ki; ancakdoğru yönlendirilmiş, iyi eğitilmiş insanlarla yaşadığımız evreni değiştirmekve güzelleştirmek mümkündür. ve yine biliyoruz ki milletimiz, öğretmenlerimizinazmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiçsöndürmeden yoluna devam etmektedir.

tüm eğitim çalışanlarının Öğretmenler günü’nü kutluyor,  ebediyete intikal eden öğretmenlerimizirahmetle anıyor, sorunların en aza indirildiği bir çalışma hayatı beklentisiyletüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

CHP, 5 Eylül 2024 tarihinde
Sıradaki Haber Ali Abbas Ertürk, Tüzük Değişimi Hakkında Açıklamada Bulundu