Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli İrade’ye karşı saygısızlık yapıldı

  AK Parti Aksaray

 

AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninde CHP ve Yeşil Sol Parti Milletvekillerinin ayağa kalkmamasının milli iradeye karşı yapılan bir saygısızlık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’dır. Milli İradenin ortaya konulduğu seçimlerde yüzde 52’den fazla oy alan ve halkımızın teveccühü ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’na saygı göstermemek Türkiye’nin yarısından fazlasına saygısızlık yapmak demektir” dedi.

Aynı şekilde İstiklal Marşı’mızda da aynı hassasiyetsizliği gösterdiler. Önemli olan burada vatandaşın ne dediğidir. Vatandaşlarımız, birkaç gündür sosyal medya da ve diğer mecralarda tepkilerini gösterdiler. Halkımız, iradelerine saygı gösterilmesini istiyor.” diyerek muhalefetin yıllardır aynı şeyi yaptığını söyleyen Aktürk, “Yaptıkları şey yadırgamadım. Milli iradeye hiçbir zaman saygı göstermediler. Halkın tercihleri ile hep alay ettiler. Halkı aşağıladılar. Bugünde fıtratlarına uygun olan davranışları gösterdiler. Yaptıklarının iyi bir şey olduğunu düşünüyorlar ama halk nazarında yaptıkları basiretsizliklerini örtme gibi oluyor” dedi.

Fazlada diyecek bir şey yok, biz işimize bakacağız diyen Başkan Aktürk; “İstiklal Marşı’mıza ve Cumhurbaşkanımıza saygı göstermeyenlerle vakit kaybedecek kadar bir vaktimiz yok. Türkiye Yüzyılı’nda hedeflerimiz var, seçim beyannamemiz var. 20 yıldır olduğu gibi önümüze bakıyoruz. Dikiz aynasına bakmak bizim fıtratımızda yok.  Her zaman önümüze baktık. İç ve dış mihraklar bir araya gelmesine rağmen varlık gösteremediler.” şeklinde konuştu.

dış ülkelerin liderlerinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin törenine katılması ile ilgili konuşan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Milletvekillerimiz, Türkiye’deki 3 kademe il başkanlarımızla, geçmiş dönem milletvekillerimiz, geçmiş dönem kabine üyelerimiz herkes ordaydı. Bir vefa buluşması da oldu. 2018 yılında da dış ülkelerin liderleri katılmıştı. Ermenistan’a varana kadar bir katılım olması artık Tayyip Erdoğan’ın Türk Milleti’ne ve hatta dünyaya mâl olmuş bir lider olduğunun göstergesidir” olarak değerlendirdi.

Yemin törenini genel olarak değerlendiren Başkan Aktürk “Çok güzel bir programdı. Cumhur İttifakı’nın diğer üyelerinin liderleri de oradaydı. Cumhurbaşkanımız, Meclis’e giriş yaptığında çok duygulandım. Yemin töreni, müthiş bir coşkuyla gerçekleşti.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Avni Kuru